Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Sprezyny przod e32 735i

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Na odległość ciężko stwierdzić co jest przyczyną stuków,może być to tuleja bądź sworzeń któregoś z wahaczy lub górne mocowanie amortyzatora (poduszka).

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA

Re: Sprezyny przod e32 735i

Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    Witam was!!!Mam pytanie do uzytkownikow e32,chodzi o obnizenie przodu.Mianowicie chcem fabryczne sprezyny zamienic na te z e34.Pytanie tylko jakie tam wlozyc?Sportowe z wersji 2,5l?Nie chcem tez zeby buma mi za nisko siedziala,ani zeby byla za miekka.Chodzi mi o to zeby nadkole bylo rowno z opona

pozdrawiam
    Równo z oponą to chyba lekka przesada. Ja mam lekko obniżone auto (zielone sprężyny) i dziś założyłem na przód całkowicie oryginalne koła R15J7 ET20 i opony 225 / 60 / R 15. I koło jeszcze nie jest równo z błotkiem (jest pod błotnikiem 1 cm może) to jednak przy jeździe po dziurach aż trochę strach żeby bieżnik nie spotkał się z błotnikiem.
    Więcej obniżonego bym nie chciał... jakbym miał wybór to może wolałbym nawet trochę mniej.

Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    Jakoś nie mogę znaleźć opisu sprężyn. Możecie mi wyjaśnić co poszczególny kolor oznacza w przypadku e32? I czy w przypadku takiej (niebieskiej) sprężyny amor seryjny powinien być zamieniony na jakiś specjalny?

Moje niebieskie dają taki efekt, koło jeszcze nieschowane za bardzo. Jednak jest już kłopot na podjazdach i chodnikach.

Na stanie:
    e28 524, 87
    Primera p11, 99

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Kolor sprężyn zazwyczaj nie ma znaczenia - różne firmy malują różnie. Czasami ( np H&R) były te same numery sprężyn w różnych kolorach ( np szara i zółta) np obie do e34 ale do innych silników lub z innym obniżeniem.

Twoje auto nie wygląda na bardzo obniżone. Ogólnie seryjne amortyzatory mogą współpracować ze sprężynami obniżającymi do -40mm - a w twoim wypadku chyba mniej nie będzie więc raczej nie masz się o co martwić.

Co nie zmienia faktu że obniżone zawieszenie musi być trochę twardsze, a co za tym idzie zawieszenie będzie się szybciej zużywać.

Uprawnienia umieszczania postów