Ostatnio edytowane przez BOSS ; 18-03-2015 o 23:42
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Nie obraź się ale słaba ta instrukcja, oczywiste jest że jak bak się rozszczelni, można go doraźnie na chwilę ratować żywicą.
Słabość polega na tym, że kleisz zgniliznę która przeżarła poszycie na wylot. Obojętne w którym miejscu, w końcu i tak to miejsce wygnije znowu.
Podobnie jest ze spawaniem, zwłaszcza zgrzewów. Efekt jest na chwilę, później można się zdziwić jak nastąpi zrzut paliwa na gorący wydech.
Czarne e32 w benzynie!
mój właśnie zgnił na zgrzewie i miał dziure że można było włożyc palec . po prostu wycina sie zgnite miejsca do zdrowej blachy i wstawia nową , a felc to nic innego jak połączenie fabryczne dwóch kawałków blach. a pod spodem to tak nie widac. i tak gnije najczściej tam gdzie chlapią koła to przynajmniej na felcu nie bedzie zbierac sie błoto . umnie jest już 2 lata i jest ok.
grzegorz g
Podpinam się pod temat, ma ktoś do sprzedania bak do e38 728i przedlift ?
I pytanie czy będzie pasował od np 730 lub 740 bo pojemność ta sama ale na realoem patrzyłem to ma nr 16111183145 do 728i a od 730 i 740 ma nr 16111181867, reszta części składowych to baku są takie same.
Lepiej jest zregenerować swój oryginalny zbiornik niż kupić pewniaka z allegro ! ja za regenerację swojego zapłaciłem 700 pln / demontaż, regeneracja i montaż /
Witam!
jest możliwość zrobienia samemu naprawy zbiornika, jełsi ma sie odpowiednie warunki. Mój znajomy mi naprawił zbiornik, bo ciekł w dwóch miejscach i to już dość poważnie.