Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: szarpniecie z 1 na 2

Początkujący Użytkownik Awatar kapsel
    BMW
    E65 730d
    Podpialem auto pod komputer i skrzynia nie ma zadnych bledow.Sa inne tzn dwa od DPF i swiece zarowe na 5 i 6 cylindrze ale to juz inna bajka.Sprawdzilismy z moim magikiem mechanikiem poziom oleju w skrzyni i okazalo sie, ze nie wycieka.Dolalismy ale nie weszlo duzo okolo 3 setki.Wrocilismy do kompa i skasowalismy adaptacje skrzyni.Jazda adaptacyjna i juz podczas jazdy zauwazylem ze wszystkie szarpniecia zniknely.Jezdze od kilku dni i wszystko jest ok.Panowie teraz dopiero mam radosc z jazdyCzytalem w jednym z postow, ze kasowanie adaptacji pomaga na 2-3 miesiace a potem problem moze wrocic. Mam nadzieje, ze u mnie tak nie bedzieA i znalazlem w papierach, ze olej w skrzyni byl wymieniany jakies 16tys.km temu.Ale moj mechanik powiedzial, ze trzeba by bylo go wymienic bo jest troche spalony.Ale nie potrafil mi powiedziec dlaczego po tak krotkim czasie przepalil sie olej w skrzyni.Macie moze jakies pomysly?

Dzieki za pomoc i wszystkie odpowiedzi.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Na czym polega ta jazda adaptacyjna?

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    U mnie adaptacja nic nie dała. Podobno skrzynia głupieje jak jeździ więcej niż jeden kierowca, nie wie kogo sie uczyć :) :) :) :D
    Może to ściema z tym że był olej wymieniony. Kolega ostatnio kupił od swojego przyjaciela Kangoo z uszkodzonym motorem, który był w jego rękach od nowości, serwisowany tylko w ASO Pietrzak Katowice No i ? No i teoretycznie pare lat wczęsniej wymieniał kpl rozrząd i za to też grubo zapłacił, a po rozebraniu silika okazało sie że wszystko było oryginalne - tzn podejrzewam, ze zmienili sam pasek.

BMW
    E65 730d
    Olej u mnie raczej byl wymieniany.Jest faktura a po drugie miska i sruby wygladaja jak nowe.Takze watpie ze ktos sama miske wymienil.Raczej sie chyba nie da bez spuszczenia oleju.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Zawsze mogli (o zgrozo) wlać z powrotem stary olej, a nowy zwyczajnie sprzedać na lewo.

BMW
    E65 730d
    lukassolski jazda adaptacyjna opis:

Z zatrzymania na równej drodze delikatnie przyśpieszaj aż wszystkie biegi zaskoczą (staraj się nie gazować podczas zmiany biegów) aż do max 80 km/h, następnie bez używania hamulca pozwól skrzyni zejść do 4.

Zahamuj bardzo delikatnie i trzymaj pedał hamulca jeszcze przez 15 sec.

Powtórz min. 5 razy.

Przewidywany czas ~80 min.

Skopiowalem to z innego posta;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Super wielkie dzięki

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D

Sluchaj Adasio a daleko zajedziesz . Wymiana oleju i miski w skrzyni jeszcze nikomu nie pomogła. Głupi zabobon dla naiwnych.To usłyszysz od każdego kto ma jakiekolwiek pojęcie o skrzyniach. Prawdopodbnie uszkodziło się coś z mechaniki w skrzyni i trzeba będzie naprawiać . Kombinowaniem z adaptacją możesz wydłużyć żywotność skrzynii o miesiać może dwa ale finalnie i tak będzie trzeba rozbierać

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    Sluchaj Adasio a daleko zajedziesz . Wymiana oleju i miski w skrzyni jeszcze nikomu nie pomogła. Głupi zabobon dla naiwnych.To usłyszysz od każdego kto ma jakiekolwiek pojęcie o skrzyniach. Prawdopodbnie uszkodziło się coś z mechaniki w skrzyni i trzeba będzie naprawiać . Kombinowaniem z adaptacją możesz wydłużyć żywotność skrzynii o miesiać może dwa ale finalnie i tak będzie trzeba rozbierać

Ty to nie masz jaj chłopie więc zamilcz raz na zawsze

Już pokazałeś klasę w temacie diesla, jak się chwaliłeś a później uszka po sobie i echo - jesteś cip... nie facet

Chłopie TY pojęcie nie masz o niczym więc zamilcz, bo kupiłeś strupa i wielce negujesz wszystko i wszystkich ale jak Cię pytają o dowód spierd... jak zając w kapustę

tak że jak dla mnie to lecąc standardem - "PO TYM CO TU ZOBACZYŁEM NIE CHCIAŁ BYM Z TOBĄ UBIĆ MUCHY W KIBLU"
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Kiedyś ktoś powiedział mądre słowa : ,,w dupie byłeś i gówno widziałeś'' - więc nie odpisuj komuś jak nie masz o czymś zielonego pojęcia. Naprawiając skrzynie po przygodzie w Pieńsku obleciałęm pół kraju żeby znaleźć kogoś kto się na tym zna, więc śmiem twierdzić ,że twoja wiedza odnośnie skrzyni biegów jest zerowe
    Ostatnio edytowane przez Riki ; 22-03-2015 o 04:36

Uprawnienia umieszczania postów