Stwierdzilem, ze bede tak narazie jezdzil puki co.Na Wielkanoc jade do Polski i bede diagnozowal swoja bawarke.W Manchester nie ma nikogo godnego polecenia, a ja wole oddac swoje auto w rece kogos, kto ma doswiadzenie z E65.Wymiane oleju tez zrobie w Polsce bo taniej
.W Manchester powiedzieli mi 400 funtow. Mam nadzieje, ze dojade do Polandu
![]()
twoje ryzyko ja z tymi samymi objawami przejechalem 1300km z holandii do polski i nic wiecej nie padlo, ale moglo...powod: malo oleju spowodowany wyciekiem i konwerter do regeneracji ;) nie krec za wysoko jak bedziesz jechal a jak poczujesz ze cos sie dzieje zjedz na godzinke i sprobuj dalej ;>
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Wymiana łącznika elastycznego wału na pewno pomoże :)
Sprawdż chociaż czy masz dobrą ilość oleju.
Jutro wlasnie jade sprawdzic poziom oleju
Powodów tej przypadłości może być dużo ale łącznik elastyczny raczej na pewno to nie będzie.
Ta skrzynia nawet przy braku 2 litrów oleju jeszcze w miarę pracuje.
Ja bym zaczął od wymiany oleju oraz elementów mechatronika + zamiana elektrozaworów pomiędzy 1 / 2 i 3 / 4 i sprawdził co się będzie działo.
Jeżeli kilometry są prawdziwe to konwerter także raczej odpada chociaż rożnie to może być.
Wysłałem ci na PW mój numer - mam wszystkie elementy na miejscu i wysyłam także do UK.
Po drodze z UK mógłbyś mnie także odwiedzić w Zgorzelcu (granica PL / DE).
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Ja jak kupiłem swoją e65 5 lat temu miała 100 tyś i od razu wymieniałem konwenter i tarczki na jednym biegu. Patrząc na to, ze zmianiałem elementy mechatronika przy okazji zmiany rok temu oleju (od Ciebie sebek) które wyglądały jak nowe to przebieg skrzyni raczej ori.
Przebieg auta jest prawdziwy. Jest ksiazka serwisowa. Od nowosci auto bylo serwisowane w ASO. Wszystkie pieczatki sie zgadzaja. Osobiscie sprawdzalem w BMW
![]()