Trochę nie rozumiem Twojego i Sebka i reszty z Was myslenia
Skoro linia ciągła jest w danym miejscu obligatoryjnie narysowana, a np po zimie i ze względu na to że jest tam np wyjeżdżony mocno asfalt linia znika (bo jej nie widzimy) narysowanej to wg WAS linia ta znika z miejsca całkiem (nie tylko wizualnie) ???? I można wykonywać tam manewry jak na przerywanej?
Przecież ile razy gdzieś jadąc jest np niewidoczny znak poziomy np do skrętu w prawo a i tak wszyscy skręcają bo wiadomo że tak trzeba i nikomu to nie przeszkadza i każdy o tym wie
Już epul pokazał co i jak więc nie bardzo wiem co chcecie udowodnić? Że niewidoczna linia z powodu wytarcia przestaje się liczyć czy co? bo jeśli tak to głupota i tyle.
Z wyprzedaniem to też bywa tak nawet było w odcinku o BMW że koleś na ciągłej wyprzedzał i go złapali i miał kłopoty, bo niby nie zauważył a jednak była.
Wg mnie po 1 należy ustalić w 100% czy linia ciągła tam jest narysowana na pewno - jesli jest to żadne tłumaczenia nic nie dają, jeśli nie to można się odwoływać choć wg mnie nikłe szanse na wygraną.
@ Sebek i tak masz farta bo nie masz punktów więc nie marudź tylko przyjmij to na klate i po temacie