Sorry że pod moim postem ale inaczej temat się nie odświeży.Więc myślę nie będę zakładał nowego tematu a zapytam w tym a rozchodzi się o parę spraw z E23 po
1.Czym się różni L-jetronic od Motronica bo na innych forach coś było lecz szczątkowe informacje i czy da się założyć do L-jetronica sekwencję bo patrząc po portalach aukcyjnych to jak gaz mają to zwykły a moim zdaniem nigdy nie będzie dobrze chodzić to tak samo jak sobie jedzenie podawać szuflą nie dasz rady udławisz się szybciej bo ogólnie z tego co rozumuje jest to elektroniczny wtrysk nie jest to jak w mercedesie k-jetronic mechaniczny wtrysk paliwa w przypadku mercedesa nie jest on do gazowania bo mechaniczny tłok musi być cały czas smarowany benzyną inaczej cały wtrysk załatwimy w drobny mak i tak samo czy podobnie w starych silnikach pięciocylindrowych audi . Aha i pytanie o gaz to tylko moja ciekawość bo pomyślicie że chce się wypytać i zawalić gaz do E23 nie jeśli będzie E23 to trzeba się pogodzi że auto będzie tylko na weekendy i jakieś wyjazdy, zloty .
2.Na co uważać przy oględzinach i jeśli chodzi o gamę silnikową to wystarczy jak dla mnie 2.8.l bo on był najczęściej chyba z manualną skrzynią biegów ?
3.Czy da się regenerować klapkowe przepływomierze to też bardziej ciekawość moja bo na którymś z forum też ktoś pisał o jakiś zakładzie lecz bardzo stary to był post i czy da się czy nie ?
4.Jak jest z naprawą przekaźników i ogólnie jakiś innych podzespołów elektronicznych czy da się to zrobić wiadomo jeśli jeszcze jakieś są z używanych to się szuka używanych rzeczy ?