Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Doinwestowane Bmw 730 E32

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730I R6 89.r ,E36 Sedan 96.r
    Sorry że pod moim postem ale inaczej temat się nie odświeży.Więc myślę nie będę zakładał nowego tematu a zapytam w tym a rozchodzi się o parę spraw z E23 po
    1.Czym się różni L-jetronic od Motronica bo na innych forach coś było lecz szczątkowe informacje i czy da się założyć do L-jetronica sekwencję bo patrząc po portalach aukcyjnych to jak gaz mają to zwykły a moim zdaniem nigdy nie będzie dobrze chodzić to tak samo jak sobie jedzenie podawać szuflą nie dasz rady udławisz się szybciej bo ogólnie z tego co rozumuje jest to elektroniczny wtrysk nie jest to jak w mercedesie k-jetronic mechaniczny wtrysk paliwa w przypadku mercedesa nie jest on do gazowania bo mechaniczny tłok musi być cały czas smarowany benzyną inaczej cały wtrysk załatwimy w drobny mak i tak samo czy podobnie w starych silnikach pięciocylindrowych audi . Aha i pytanie o gaz to tylko moja ciekawość bo pomyślicie że chce się wypytać i zawalić gaz do E23 nie jeśli będzie E23 to trzeba się pogodzi że auto będzie tylko na weekendy i jakieś wyjazdy, zloty .
    2.Na co uważać przy oględzinach i jeśli chodzi o gamę silnikową to wystarczy jak dla mnie 2.8.l bo on był najczęściej chyba z manualną skrzynią biegów ?
    3.Czy da się regenerować klapkowe przepływomierze to też bardziej ciekawość moja bo na którymś z forum też ktoś pisał o jakiś zakładzie lecz bardzo stary to był post i czy da się czy nie ?
    4.Jak jest z naprawą przekaźników i ogólnie jakiś innych podzespołów elektronicznych czy da się to zrobić wiadomo jeśli jeszcze jakieś są z używanych to się szuka używanych rzeczy ?
    Ostatnio edytowane przez Lord58 ; 27-08-2016 o 21:21