Były robione przy okazji jak zmieniali uszczelki pod klawiaturami.
Były robione przy okazji jak zmieniali uszczelki pod klawiaturami.
Ja za czasów swojej 745i miałem identyczne problemy, choć niczego nowego nie wprowadzę kiedy powiem ze to cewka lub świeca. U mnie zostały zmienione świece, a pózniej jeszcze cewki wówczas auto wróciło do normy tak jak powinno - choć po zgaszeniu i odpaleniu od razu zazwyczaj (nie zawsze) problem znikał.
Masz LPG?
Ostatnio edytowane przez Arman ; 09-02-2015 o 22:50
Nie mam założonej instalacji LPG i nie będzie dopóki auto będzie moje![]()
Wiec układ zapłonowy stawiam, zdaj relacje po podpięciu pod komputer co wykazała diagnoza.
Ok nie ma problemu. Jak będę wiedział zaraz napisze co i jak.
Dziś auto było na kompie. Okazało się ze to cewka na piątym baniaku. Do tego świeca była przepalona właśnie przez złe pracującą cewkę. Koszt cewki po znajomości 98zl oczywiście oryginał + świeca 40zl. Myślę że to nie dużo. Potem tylko kasacja błędu 30zl. Teraz wszystko ok juz z autem.
Jednak tak jak pisaliśmy wcześniej. Raczej ori cewki za 98zł nie masz, jak już to może Bremi ,Beru albo NGK. Chyba ze masz takie rabaty aby dawali 50% upust ;). Dobrze że problem rozwiązany.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
No chyba że kolega kupił używkę. Grunt że problem rozwiązany :)
I jak tu nie kochać*takiego autka? Jest problem? 150zł i nie ma problemu.
Oryginał bosch numery te same co na necie na bmwstore. Ale nie w aso tylko u znajomego w hurtowni. Mam pudełko i paragon.
Dokładnie nr ten sam a cena o połowę mniejsza... Bez logo BMW tak to jest , dlatego mi nie pasowało. A czy to ta sama jakość czas pokaże ;)
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 10-02-2015 o 17:26
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)