Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Regeneracja/naprawa Vanosów M62B35tu Kogo byście polecili ?

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    Original wytrzymuje około 200kkm (akurat mniej więcej tyle samo co reszta rozrządu i okolicznych dupereli), ale kosztuje 2500/szt.
    Czyli doliczając robocizne x3 zamiast x1 + uszczelki duperele itp, x3, i regeneracja x3, wychodzi pi razy drzwi na to samo... :-P

Tak czy inaczej vanosy trzeba robić, silnik chodzi równiej, bardziej gładko, ciszej i 10-15%? mniej pali... przynajmniej u mnie na nowych od miesiąca :-D
    Poczytajcie sobie o pozytywnych i negatywnych opiniach na forum. http://www.bimmerboard.com/forums/vanos
    - zauważcie, że problemy dotyczą najczęściej 6-cylindrowych rzędówek, a V8 niemal same pozytywne.

Według mnie VANOSy M62TU zregenerowane poprawnie pojeżdżą mniej więcej tyle samo co nowe.
    Oglądałem już kilka kompletów i jeśli chodzi o przylgnie uszczelnień, to nie ma żadnych śladów zużycia.
    Kto osobiście regenerował te VANOWY, ten wie jak to wygląda - na nowych uszczelkach jest bardzo ciasno
    A więc nie ma przyczyny, dla której miało by to być wyraźnie mniej -- tym bardziej, że Beisan regeneruje M62TU od ledwo 2 lat, więc skąd niby taka informacja, że się sypią? Że jeden koleś powiedział?
    Powtarzam: Besianowe kity do M54 rzeczywiście sprawiają problemy, ale tam to wynika to z konkretnego powodu - zużycie współpracujących elementów metalowych w hydraulice.

Oczywiście, "napędzam" sobie klientów, bo robię te regeneracje - ale że M62TU zdychają po 70 kkm to po prostu nieprawda.
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Zaawansowany Użytkownik Awatar SajneK
    BMW
    E38 740D 2000r
    Moj znajomy niedawno robił w swojej E39 2000r 540tce w Klinice, rano wstawił, wieczorem odebrał, cos ok 2500zł zaplacil, silnik teraz bajka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i M62TUB44
    Podczepię się pod temat polecając firmę Mehenker (http://allegro.pl/regeneracja-vanos-...105775644.html). Regenerowałem u nich VANOSY w zeszłym miesiącu przy okazji kompletnego remontu rozrządu. Jeden dosyć mocno hałasował, drugi - według mojego mechanika - był "w miarę ok" (nie miał luzów) . Przesyłkę otrzymali w środę, a w piątek VANOSy już były u mnie (kurier). Póki co, Bunia chodzi jak tra la la. Polecam i pozdrawiam !

Początkujący Użytkownik Awatar Kyniu94
    BMW
    e38 99r m62b35TU
    Witam jak narazie wymiana oleju dała zaspakający efekt :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar bladyatl
    BMW
    e38 740i 99r
    jaki olej zalałeś?