Witajcie.
Mam problem z moja e38 740 m60 95r. Problem tego typu ¿e skrzynia wpada mi w tryb awaryjny, prêdko¶ciomierz g³upieje i zapala sie ABS +DSC.
Dzis zupenie podczas rozgrzewania auta i od¶nie¿ania zamknê³y siê drzwi ( rygle zapd³y siê jak samochód pracowa³ na P dobrze ¿e mam zapasowy kluczyk ;) ) i co najdziwniejsze jak wsiad³êm do auta to na postoju wskazania licznika dziennych kilometrów podskoczy³y o 1.5 tzn na postoju licznik nabi³ mi 1,5 km....
POdczas jazdy predko¶æ tak jak wspomina³em g³upieje jade ze sta³± prêdko¶cia , która faluje raz 30 raz 50 20 .. itp...Oczywi¶cie skrzynia caly czas w trybie awaryjnym. Po zgaszeniu auta czasem wraca do normy lecz problem nasila sie. Po odlaczeniu kompa silnika i kompa od skrzyni pomaga na chwile po czym znów to samo.
dziwna sprawa dzieje sie od kilku dni, obstawiam czujnik ABS nawet na kompie wyszlo lecz dziwna sprawa bo raz jest okey raz nie , tak¿e chyba cudownym sposobem czujnik nie mo¿e siê raz naprawiæ , raz nie.. co o tym s±dzicie....
Dajcie jakie¶ sugestie.
Ps. dzi¶ poroz³±cza³em czujniki ABS z tylu wygladaj± na ca³e, kable równie¿, popsiuka³em kontaktem do styków elektrycznych lecz to nic nie da³o zupe³nie

Odpowiedz z cytatem