Może i dobra w german style, ale jeśli chodzi o jakość to badziewie.
Może i dobra w german style, ale jeśli chodzi o jakość to badziewie.
pozdrawiam Bartek
ja polecam continental sportcontact sam mam i sa super na mokrym i suchym
U mnie jest ten sam problem. Leciwe opony, ale niezbyt duży przebieg! Więc bieznik ok, ale guma sama w sobie jest po prostu już stara.
Tak, wiem Continentale są super. Mam je w drugim aucie - letnie i zimowe. Naprawdę dają radę i świetnie wybierają wszelkie dziury - są fajnie miękkie na nierównościach.
Jednak cena jest już średnia, szczególnie biorąc pod uwagę samochód weekendowy, który więcej stoi niż jeździ. Do auta na co dzień w ogóle się nie zastanawiałem w kwestii ich kupna.
Ostatnio edytowane przez mario80 ; 07-02-2015 o 13:50
Mario apropos Fuldy - z tego co widzę, nie ma tych opon z indeksem W. Może nie zależy Ci na tym, ale jak chcemy żeby było jak fabryka przykazała to nie ma co zakładać V.
Alternatywą są opony Falken ZE912. Mają lepszą cenę od Conti. Natomiast nie mam z tą marką żadnego doświadczenia.
Falken jest wyższą półką jakościową niż Fulda. Wszystkie opony z grupy GoodYeara to syf ,wiem co mówię bo siedzę w tym 10 lat.
Można też zakupić Wanli 225/60/15 chińczyka ale jedyny argument to że produkowane są w chinach pozatym dobre niedrogie opony.
Wyboru zbyt dużego nie ma. Wiele znanych popolarnych marek robi dużo gorsze opony z nie wiadomo czego i również w chinach, Lepsze okazują się opony producentów chińskich które się z tym normalnie obnoszą.
A nie że kupujemy Dunlopa a kraj produkcji chiny lub indonezja.
Mam ze dwa komplety tych Uniroyalów rally 550 i nie zgodzę się z Qbą że są one twarde.
Ja polecam, bo w tym roku będe kupował opony dla E32 więc wybór już podjąłem Uniroyale RainExpert 3 (y)-300 km/h (w) 270
Jeżdziłem na nich wcześniej i byłem zadowlony, dobrze spisuje się na mokrym jak i suchym, do najcichszych nie należą ;)
Ostatnio edytowane przez Beny ; 10-02-2015 o 08:31
Beny czytasz ze zrozumieniem, czy pobieżnie. Ile lat mają Twoje opony, bo Qby 10. Są twarde, nic nie trzymają, o mały włos Qba by rozbił to e32 przez te opony.
pozdrawiam Bartek
Moje około 4lat, faktycznie nie doczytałem zbyt dobrze.