Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: [e32] Jakie opony letnie?? - rozmiar standardowy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar qba
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    Hejka!

U siebie mam Uniroyal Rallye 550. Niestety, nie darzę tej firmy zbyt dużym szacunkiem. Miałem kiedyś bardzo złe doświadczenia z Uniroyalem z Mercedesie W201, którego kiedyś miałem.

Jeżeli chodzi o te opony, które mam to trudno uczciwie je ocenić, bo opony są z roku 2005 i niestety już nadają się na śmietnik. Mimo tego, że optycznie wyglądają OK i bieżnik ma dobrą grubość to są twarde i bardzo słabo trzymają. Do miejskiego przetaczania z małymi prędkościami jeszcze się*nadają, ale nie mam odwagi rozwijać na nich dużych prędkości.

Także w tym roku czeka mnie podobny zakup jak Ciebie, Mario :)

Biorąc pod uwagę bardzo mało dostępnych nowych opon na rynku w tym rozmiarze i moje dotychczasowe bardzo dobre doświadczenia z Continentalem, chyba wyceluję w Conti Premium Contact 2. Wygląda na to, że można je kupić, chociaż cena nie jest zachęcająca.

Z drugiej strony miałem kiedyś Fuldy w E34 (co prawda zimowe) i nie dam powiedzieć na nie złego słowa, więc moim zdaniem nie ma się czego bać.

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750

Cytat Zamieszczone przez qba Zobacz posta
    Hejka!

U siebie mam Uniroyal Rallye 550. Niestety, nie darzę tej firmy zbyt dużym szacunkiem. Miałem kiedyś bardzo złe doświadczenia z Uniroyalem z Mercedesie W201, którego kiedyś miałem.

Jeżeli chodzi o te opony, które mam to trudno uczciwie je ocenić, bo opony są z roku 2005 i niestety już nadają się na śmietnik. Mimo tego, że optycznie wyglądają OK i bieżnik ma dobrą grubość to są twarde i bardzo słabo trzymają. Do miejskiego przetaczania z małymi prędkościami jeszcze się*nadają, ale nie mam odwagi rozwijać na nich dużych prędkości.

Także w tym roku czeka mnie podobny zakup jak Ciebie, Mario :)

Biorąc pod uwagę bardzo mało dostępnych nowych opon na rynku w tym rozmiarze i moje dotychczasowe bardzo dobre doświadczenia z Continentalem, chyba wyceluję w Conti Premium Contact 2. Wygląda na to, że można je kupić, chociaż cena nie jest zachęcająca.

Z drugiej strony miałem kiedyś Fuldy w E34 (co prawda zimowe) i nie dam powiedzieć na nie złego słowa, więc moim zdaniem nie ma się czego bać.

U mnie jest ten sam problem. Leciwe opony, ale niezbyt duży przebieg! Więc bieznik ok, ale guma sama w sobie jest po prostu już stara.

Tak, wiem Continentale są super. Mam je w drugim aucie - letnie i zimowe. Naprawdę dają radę i świetnie wybierają wszelkie dziury - są fajnie miękkie na nierównościach.

Jednak cena jest już średnia, szczególnie biorąc pod uwagę samochód weekendowy, który więcej stoi niż jeździ. Do auta na co dzień w ogóle się nie zastanawiałem w kwestii ich kupna.
    Ostatnio edytowane przez mario80 ; 07-02-2015 o 13:50