Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: [e32] Jakie opony letnie?? - rozmiar standardowy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    Ogólnie może wtrącę się do rozmowy bo 3 tyg temu facet mnie oszukał właśnie w sprawie opon...

Co miało być ? ContiWinterContact TS830 205/60R15 z 2013 roku i przejechane 5 tys. km ( podobno PRAWIE 10 mm bieżnika )

Co otrzymałem ? ContiWinterContact TS830 205/60R15 DOT 4610 i (tu najlepsze): Jedna opona miała z jednej strony niecałe 4mm bieżnika a z drugiej 7.5mm :O -nie skomentuję tego, następnie druga opona miała z jednej strony 5mm a z drugiej 6.5mm -już lepiej, a kolejne dwie miały po 5.6-5.8mm - JAKO TAKO równe...

Dzwonię do typa - okazało się, że numer był do brata ;) mówię mu, że to nie są te opony o których była mowa (a 2 razy się pytałem o rocznik i bieżnik i to samo odpowiedział 2 razy 2012-2013 rok i bieżnik prawie 10mm - swoją drogą, że nowe conti mają 8mm ale pomyślałem, że gość może się nie zna to tam jego sprawa), wracając do tematu, jego brat mi podał numer do niego i dzwonię i mówię jak sprawa wygląda - a ten do mnie " przecież widział pan co pan kupuje " (a nie zrobił zdjęcia z miernikiem bieżnika tak jak go prosiłem, ani z DOTem) i tłumaczę kolesiowi, że od tego roku zmieniły się nieco przepisy i na każdy towar zakupiony drogą internetową jest 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i mówię mu, żeby mi odesłał kasę na konto a ja wysyłam mu opony kurierem w ten sam dzień - facet zaczął się stawiać, że to tylko z ALLEGRO tak jest (CO ZA PERFIDNY CIEĆ! BEZCZELNIE JESZCZE CHCIAŁ SIĘ WYWINĄĆ)... A opony dodatkowo "wyząbkowane" jakby jeździły w samochodzie z pękniętymi sprężynami, bez geometrii, bez łożysk i Bóg wie bez czego jeszcze...

Tak czy siak kasy nie wpłacił - nawet połowy jak później uzgodniliśmy, później nie odbierał już, no i w tym momencie sprawę zgłoszę na policję ( jako, że kwota nie przekracza 500 zł to rzucą to w kąt po paru dniach ) a następnie rozważam e-sąd - bo jest to porównywalnie do zwykłej sprawy w sądzie o wiele tańsze...

Morał z tego taki - opony używane - OKEY ALE TYLKO NA MIEJSCU LUB W POBLIŻU Z MOŻLIWOŚCIĄ SPRAWDZENIA ITD.

W internecie nigdy nie wiesz od kogo kupujesz - a opony które warte są np. 2000 zł nie będą warte 1000 zł tylko dlatego, że są sprzed dwóch lat i mają 1mm bieżnika mniej...

Okazje w internecie się trafiają - 1/1000000.

Jak ktoś tu wspomniał OPONY SĄ KLUCZOWYM ELEMENTEM SAMOCHODU - muszą być w dobrym stanie...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez JustBringIt# Zobacz posta

Morał z tego taki - opony używane - OKEY ALE TYLKO NA MIEJSCU LUB W POBLIŻU Z MOŻLIWOŚCIĄ SPRAWDZENIA ITD.

W internecie nigdy nie wiesz od kogo kupujesz - a opony które warte są np. 2000 zł nie będą warte 1000 zł tylko dlatego, że są sprzed dwóch lat i mają 1mm bieżnika mniej...

Okazje w internecie się trafiają - 1/1000000.
    Można by rzec - Mądry Polak po szkodzie :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!