Jeżeli nie zależy Ci tak bardzo na komforcie, ale na gripie, to polecam te moje Nokiany, trzymają jak wściekłe. Ale są tylko w indexie XL, więc twardsze są jednak.
Jeżeli nie zależy Ci tak bardzo na komforcie, ale na gripie, to polecam te moje Nokiany, trzymają jak wściekłe. Ale są tylko w indexie XL, więc twardsze są jednak.
pozdrawiam Bartek
V jest do 240 km/h
W jest do 270 km/h
Prędkość maks. to 250 km/h, więc tak naprawdę na granicy.
To prawda, niewiele brakowało, a rozbiłbym E32 i to przy niezbyt dużej prędkości w ruchu miejskim, przy dość ostrym hamowaniu, jak mi pani w Citroenie C3 postawoniła wyjechać przed maskę. Twarde, stare opony w ogóle nie trzymają. Widać to dopiero w takiej sytuacji, gdy natychmiast włącza się ABS.
Chętnie poznałbym opinie kogoś, kto jeździł na tych Falkenach. Na zagranicznych forach piszą o nich różnie.
Ja też w zeszłym roku wywinął bym oberka przy wyjeździe z tunelu przy dworcu zachodnim (jest tam lekki zakręt) na mokrej nawierzchni po deszczu. Poszło lekkim driftem, kontrola trakcji lekko przyhamowała, ale czuję że kilka km więcej i wyleciałbym z drogi. Więc na suchym są one jeszcze ok, ale na mokrym to hardcore.
W przypadku Falken ludzie najczęściej narzekają chyba na bardzo wysokie opory toczenia i hałas...
Qba odpuszczasz temat Continentalów???
Ostatnio edytowane przez mario80 ; 10-02-2015 o 09:53
Rozpatrujesz zakup tylko nowych opon ? o tej porze roku można kupić używki i bardzo dobrym stanie np. coś takiego opona klasy premium praktycznie z roku 2012 w idealnym stanie może coś do urwania z ceny http://allegro.pl/continental-contip...043272351.html
Mario, Kruger ma rację z takimi używkami.....jeżeli nie masz ciśnienia że na już potrzebujesz to warto poczekać, popatrzeć a na pewno uda się wyrwać coś ekstra w świetnej cenie. Ja miałem tak z zimówkami, kupiłem niecałe roczne opony ze zużyciem bieżnika ok 4-5 mm za połowę wartości nowych i jeżdżę drugą zimę i nadal są super.....także warto pomyśleć ;-).
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 10-02-2015 o 13:03
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Dla mnie to nie jest argument. Ja nie uznaję opon używanych i tyle.