Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: [e32] Jakie opony letnie?? - rozmiar standardowy

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Może i dobra w german style, ale jeśli chodzi o jakość to badziewie.
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    ja polecam continental sportcontact sam mam i sa super na mokrym i suchym

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750

Cytat Zamieszczone przez qba Zobacz posta
    Hejka!

U siebie mam Uniroyal Rallye 550. Niestety, nie darzę tej firmy zbyt dużym szacunkiem. Miałem kiedyś bardzo złe doświadczenia z Uniroyalem z Mercedesie W201, którego kiedyś miałem.

Jeżeli chodzi o te opony, które mam to trudno uczciwie je ocenić, bo opony są z roku 2005 i niestety już nadają się na śmietnik. Mimo tego, że optycznie wyglądają OK i bieżnik ma dobrą grubość to są twarde i bardzo słabo trzymają. Do miejskiego przetaczania z małymi prędkościami jeszcze się*nadają, ale nie mam odwagi rozwijać na nich dużych prędkości.

Także w tym roku czeka mnie podobny zakup jak Ciebie, Mario :)

Biorąc pod uwagę bardzo mało dostępnych nowych opon na rynku w tym rozmiarze i moje dotychczasowe bardzo dobre doświadczenia z Continentalem, chyba wyceluję w Conti Premium Contact 2. Wygląda na to, że można je kupić, chociaż cena nie jest zachęcająca.

Z drugiej strony miałem kiedyś Fuldy w E34 (co prawda zimowe) i nie dam powiedzieć na nie złego słowa, więc moim zdaniem nie ma się czego bać.

U mnie jest ten sam problem. Leciwe opony, ale niezbyt duży przebieg! Więc bieznik ok, ale guma sama w sobie jest po prostu już stara.

Tak, wiem Continentale są super. Mam je w drugim aucie - letnie i zimowe. Naprawdę dają radę i świetnie wybierają wszelkie dziury - są fajnie miękkie na nierównościach.

Jednak cena jest już średnia, szczególnie biorąc pod uwagę samochód weekendowy, który więcej stoi niż jeździ. Do auta na co dzień w ogóle się nie zastanawiałem w kwestii ich kupna.
    Ostatnio edytowane przez mario80 ; 07-02-2015 o 13:50

Zaawansowany Użytkownik Awatar qba
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    Mario apropos Fuldy - z tego co widzę, nie ma tych opon z indeksem W. Może nie zależy Ci na tym, ale jak chcemy żeby było jak fabryka przykazała to nie ma co zakładać V.

Alternatywą są opony Falken ZE912. Mają lepszą cenę od Conti. Natomiast nie mam z tą marką żadnego doświadczenia.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Grey21
    BMW
    Szara Dama e32 735i
    Falken jest wyższą półką jakościową niż Fulda. Wszystkie opony z grupy GoodYeara to syf ,wiem co mówię bo siedzę w tym 10 lat.

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Można też zakupić Wanli 225/60/15 chińczyka ale jedyny argument to że produkowane są w chinach pozatym dobre niedrogie opony.
    Wyboru zbyt dużego nie ma. Wiele znanych popolarnych marek robi dużo gorsze opony z nie wiadomo czego i również w chinach, Lepsze okazują się opony producentów chińskich które się z tym normalnie obnoszą.
    A nie że kupujemy Dunlopa a kraj produkcji chiny lub indonezja.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Beny
    BMW
    E32 750i - F10 535D
    Blog
    1

Mam ze dwa komplety tych Uniroyalów rally 550 i nie zgodzę się z Qbą że są one twarde.

Ja polecam, bo w tym roku będe kupował opony dla E32 więc wybór już podjąłem Uniroyale RainExpert 3 (y)-300 km/h (w) 270

Jeżdziłem na nich wcześniej i byłem zadowlony, dobrze spisuje się na mokrym jak i suchym, do najcichszych nie należą ;)
    Ostatnio edytowane przez Beny ; 10-02-2015 o 08:31

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Beny czytasz ze zrozumieniem, czy pobieżnie. Ile lat mają Twoje opony, bo Qby 10. Są twarde, nic nie trzymają, o mały włos Qba by rozbił to e32 przez te opony.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar Beny
    BMW
    E32 750i - F10 535D
    Blog
    1
    Moje około 4lat, faktycznie nie doczytałem zbyt dobrze.

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Cytat Zamieszczone przez qba Zobacz posta
    Mario apropos Fuldy - z tego co widzę, nie ma tych opon z indeksem W. Może nie zależy Ci na tym, ale jak chcemy żeby było jak fabryka przykazała to nie ma co zakładać V.

Alternatywą są opony Falken ZE912. Mają lepszą cenę od Conti. Natomiast nie mam z tą marką żadnego doświadczenia.
    Fabrycznie był indeks W???
    Widziałem te Falkeny, ale również nie mam z nimi doświadczenia, ani nikt z moich znajomych. Teraz tak myślę i może jednak zainwestuję w Continentale??? ;-)