witam pojawił mi się błąd skrzyni automatycznej : sygnał obciążenia silnika ,nie wiem o co chodzi z tym błędem
witam pojawił mi się błąd skrzyni automatycznej : sygnał obciążenia silnika ,nie wiem o co chodzi z tym błędem
Możesz wrzucić zrzut ekranu?
Błąd zapewne dotyczy braku informacji dla skrzyni biegów o obciążeniu silnika. W silniku jakieś błędy? Może przepływomierz?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Nie mogę bo błędy sprawdzałem u gościa skanerem diagnostyczny dokładnie wyświetliło się tak
153 CAN:sygnał obciążenia silnika
37 Styk niepodłączony - zignoruj usterkę
1i3 na początku obydwu numerów nie jestem pewien ,w silniku był tylko błąd sondy2
Musiałbyś podejść do kogoś kto posiada Inpę lub ISTA D(bądź Rheingold ISTA) i sprawdzić błędy w silniku i skrzyni
Jeśli nie masz nikogo takiego w okolicy, to może warto pomyśleć o swoim kabelku
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
kabelek to ja mam gorzej z programem ciężko zdobyć taki żeby działał a z forum nikt nowemu nie chce dać ,trochę to chore ale co zrobić
na chomiku poszukaj jest pełno ;)
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.
Nawet tutaj na forum, wrzucałem link do chomika i opis instalacji. Poszukaj. Ja tego używam od dawna i działa bez zarzutu
Henry Ford
na impie pokazało błąd 57 FGR
Label Byte 18 32,00
Abbtriebsdrehzahl 2112,00 1/min
Batteriespannng 13,00volt