no cóż tak już jest sąludzie i parapety![]()
no cóż tak już jest sąludzie i parapety![]()
B andyci
M ają
W szystko
A tak czysto teoretycznie nie idzie podłączyć plusa pod rozrusznik po podlewarowaniu i ściągnięciu osłony silnika? Roboty pewnie więcej niż destrukcja nerek, ale za to bez dodatkowych kosztów....
Ale w czym problem jak masz klucze.
Otworzysz bagaznik kluczem.
Wsadz klucz do zamka i przekrec, raz w lewo i w prawo (z wyczciem) to zobaczysz w ktora strone sie otworza.
Otwieralem juz tak swoj bagaznik i powinno tak byc we wszystkich e38, chyba ze sie myle.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
A wiec tak po pierwsze przed wyjęciem aku. specjalnie auto było otwarte, co by to niebyło właśnie takich numerów jak np. z rwaniem nerki :) bagażnik został zamknięty w pierwsze położenie zamka i tylko przez przypadek każdemu się zdarza(zbyt szybko opuszczony no i klops) domknąć do końca też nie szło, bo robi to zamek elektrycznie. Po drugie, co do kluczy i otwierania nimi zamków to tak, kluczyka w zamku od bagażnika przekręcić nie mogę pewnie się zastał przez nieużywanie. A z tego, co ni wiadomo to czynnością mechaniczną, jaką można wykonać kluczem to wsadzenie go do wkładki, reszta odbywa się elektrycznie, poprzez obrócenie klucza w lewo lub w prawo w zamku naduszony jest włącznik, który otwiera lub zamyka auto (np. tak jak robi się to w środku naciskając na blokadę drzwi) jedyne cięgno mechaniczne jest doprowadzone do klamki. Więc bez prądu ani rusz. A że zatrzaśnięty był tylko bagażnik to prądzik podłączyłem pod klemę przy silniku no i po sprawie :) jeśli się mylę co do zamków prosze o poprawienie. W każdym bądź razie ja bez aku nie mogłem nic zrobić
Jestem pewien na 100% ze mechanicznie kluczem otworzysz zamek.
Przekrec w lewo, prawo, po czym wciskaj klucz do zamka (wkladka powinna sie zapadac).
Jak ladowalem aku w domu mialem bagaznik zamkniety i otwieralem go pozniej kluczem.
Pozdrawiam, Sebek
Sprawdzilem to info w innym zrodle i tak jest na 100%.
Mozliwe tez ze najpierw musisz wcisnac klucz a pozniej krecic w lewo lub prawo.
Pozdrawiam, Sebek
ok sprawdzę na pewno tylko że mogę to wyprybować tylko na drzwiach kierowcy bo wkładka w bagażniku jest nieruchoma :(
Witam,
to da sie zrobic tylko wkladka klucza w bagazniku.
Jezeli ta jest nieruchoma - to nie ma innej mozliwosci.
Tak jak juz ktos pisal - podlacz sie drugim akumulatorem pod maska.
Jest tam zlacze + pod plastikowym deklem. Minus pod mase i powinno dzialac.
Pozdrawiam, Sebek
tak już zrobiłem aku. podłąszony wszystko gra jak należy. Dziękuje za info a tak na przyszłość to musze maprawić zamek w bagazniku hehe :)
Dokładnie jak pisze Sebek,przerabiałem to mając "zero" prądu i auto pozamykane,klucz w lewo i otwiera mechanicznie zamek.Zamieszczone przez Sebek
.