Cytat Zamieszczone przez Orno94 Zobacz posta
Powiem tak właśnie posiadam tds'a w e39 manual silnik jak silnik dbam i mam zrobiłem już kupe kilometrów ( dziennie od 80 do 150 robię ). Interesują mnie problemy typu elektryka / elektronika ( u kumpla w 3.0 7er poszedł regulator napięcia diody że się spaliła cała instalacja a sam alternator trzeba było gasić ) jak jest z chłodzeniem czy lubią się gotować chodzi o stanie w korkach przy około 30 stopniach Celsjusz na dworze, skrzynie automatyczne ( narobiłem się tego w cholerę jednak nie z bmw a inne modele ) jak z ich kondycjami. Beta ma służyć na co dzień do jazdy po mieści jak i na wyprawy po polsce nie boję się gazu w benzynie a diesel raczej odpada.
Nigdy nie mialem problemu z alternatorem w swoich bmw. Elektryka jak elektryka trzeba wszystko posprawdzac czy dziala i tyle.
Co do chlodzenia to tak jak u ciebie w tdsie trzeba dbac sprawnosc ukladu chlodzenia. Visco pompa wody i termostat musza byc sprawne. jesli te elementy i cala reszta graja to wszystko jest oki.
Ja robilem automat w kazdej swojej siodemce ale albo wiedzialem przy kupnie ze mnie to czeka albo chcialem zeby skrzynia chodzila lepiej. Skrzynie robilem przy przebiegach zedu 250tys km.
Wszystko zalezy w jakim stanie kupisz autko. Z jakim przebiegiem itd.