Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: bmw e65

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i

Coś mi się wydaje,że te historie i przechowywaniem visco to jakiś mit...że niby co może się stac jak bedzie w złej pozycji?..Kupowałem visco przynajmniej 4 razy i nigdy nie trafiłem na jakieś wadliwe...zawsze to był Behr...Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Wisko można przechowywać nawet poziomo.

Najważniejsze jest to ,żeby przed założeniem postało jakiś czas pionowo.

Jeśli wcześniej np leżało w poziomie i od razu je zamontujemy je do auta to sie może uszkodzić.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Zeby powiedziec ze to mit wypadaloby przynajmniej wysnuc jakas teorie przeczaca temu co napisano o przechowywaniu.

Odnosnie tego "co moze sie stac" i co faktycznie sie dzieje to trzeba znac budowe I zasade dzialania - bez czego dalsze dywagacje nie maja sensu.

Opinia starych majstrow jest taka ze jest jeszcze przynajmniej kilka czynnikow, ktore maja wplyw na wisco, przeplyw powietrza przez chlodnice tak samo, podobnie jak wywazenie wiatraka.

Ale przeciez "co moze sie stac"? Nic! :)

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93

Wisko, które jest uszkodzone podczas przechowywania charakteryzuje się wylanym olejem w pudełku. A ponieważ jest on tłusty nie da się tego ukryć. Wewnątrz sprzęgła olej może sobie krążyć jak chce, w końcu nie dostanie się nigdzie indziej niż przewidział producent.

Wszystkie moje Behry były suche, ale niesprawne jak napisałem wcześniej. Chińczyk działa i moje roczne blisko rozgoryczenie doczekało się finału. Tym bardziej bolesne było to, że ostatnia sztuka, którą chciałem zareklamować nie doczekała się tego i gdzieś leży jeszcze w garażu. Właściciel sklepu zbankrutował i nie mogłem go już oddać. Hella nie chciała przyjąć.

Nawet sobie zostawiłem oryginał, napełniony olejem z Toyoty jak to kiedyś proponowano w sieci i działa bez zarzutu. Leży sobie i czeka na lepsze czasy.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 02-02-2015 o 19:35
    pozdrawiam Bartek

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Moje ostatnie wisco jakie wymieniałem w e38 to było w TDSie.

Miałem MEYLE , wytrzymało 200 tys , zepsuło sie / spięło jak wracałem z nad morza , huk straszny ,ale dojechałem i znowu założyłem MEYLE ,a potem auto sprzedałem.

Zaawansowany Użytkownik Awatar IMPEX1950
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    Zakupiłem nowe wisko behr w hurtowni za 398zł + śmigło febi za 113zł gdyż było delikatnie pouszczerbiane na narożnikach śmigiełek.

Co do sposobu przechowywania to uważam że bzdurą jest teoria "ma być magazynowane w pionie lub poziomie", uważam że to nie ma znaczenia a mianowicie wisko przyszło w kwadratowym kartoniku i nie bylo na nim znaku góra dół czy strzałek jak ma stać.
    Po założeniu działa prawidłowo i jestem mega zadowolony z efektu.
    Stare wisko spinało na zimym np dzisiaj rano przez ok 2 min, potem sie rozpieło do ok 50% i tak sobie półmocą działało przez większość pokonanej drogi ok 12km, wyszło na to ze nie potrafiło zadziałać w stu procentach tylko chodziło na pół gwizdka.
    Nowe wisko jak sie zepnie to max jego działanie na przykładzie mojego auta na wolnych trwa ok 15 sekund chłodzenia a efekt jest słyszalny w kabinie, potem sie wyłącza.
    Jeśli chodzi o moc auta to wrażenie moje jest odczuwalne , samochód lepiej przyspiesza i lżej sie wkreca na obroty, jest cisza w kabinie i miły pomruk silnika.
    Ku mojemu zaskoczeniu przy starych ustawieniach zepsutego wiska spalanie na bordzie było 23l pokonując trase do domu z firmy 12km gdzie często zeruje spalanie i robie faze testu, natomiast na nowym wisku nie do wiary ale mam 15,9 średnie spalanie. Bardzo duża różnica która może przekłamywac ale pewien jestem ze 4l na 100km bedzie napewno zaoszczedzone.
    Poprzednie 760 które nie było w tak doskonałym stanie mechanicznym jak te obecne wykazywalo spalanie przy mojej jezdzie po miescie w granicach 16-18l.

Źeby tego było mało pojechałem na stacje konroli pojazdów i zmierzyłem amortyzatory gdzie wydawało mi sie ze dwa przody są kiepskie, stan przodów edc po 84% a tył 83% i 81%, przyczyną złego prowadzenie sie samochodu były kiepskie opony zimowe które miały po 6mm bieżnika lecz rocznik 2006.
    Nie pozostało mi nic innego jak zakupić nowe opony i wpadły nokian 245/50/18 , po tym zabiegu poprostu inne auto hehehe.
    Przyspiesza i hamuje , trzyma sie drogi jak seria 7.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

Ja kupiłem już kilka visco w swoim życiu i zawsze miałem czerwoną strzałkę , jak ma stać... Visca firmy Behr..Impex coś droga ta Twoja hurtownia... Ja płaciłem niecałe 350 zł...

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar IMPEX1950
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Ja kupiłem już kilka visco w swoim życiu i zawsze miałem czerwoną strzałkę , jak ma stać... Visca firmy Behr..Impex coś droga ta Twoja hurtownia... Ja płaciłem niecałe 350 zł...
    Widzisz Jakubie tobie narysowali a mi nie.... więc może ja miałem podróbkę albo karton po leysach?

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Na kartonie jest ori nadruk...chyba na każdej stronie czerwona duża strzałka- z tymi leysami to faktycznie mogłeś mieć pecha... ;)
    Ostatnio edytowane przez Jakub ; 02-02-2015 o 21:22

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)