Samochód nie odpala/nie reagujê

W±tek: Samochód nie odpala/nie reagujê

1. Awatar Maciej17

Maciej17 powiedzia³/a:
    Panowie t± baterie ju¿ wyj±³em dzi¶ bo to jak piszecie ³atwiejsze ni¿ zmiana w baterii w pilocie. Ale z tego co wyczyta³em to jest to tylko bateria od CA, a druga jest w innym miejscu(chyba ¿e siê mylê). U zegarmistrza by³em naszego miastowego jak kiedy¶ wraca³em z Warszawy to powiedzia³ ¿e siê nie zna.

2. lysy106 powiedzia³/a:
    W pilocie do auta z comfort access nie ma tego akumulatora! Jest bateria która musisz wymieniaæ aby odpaliæ auto

3. Awatar Maciej17

Maciej17 powiedzia³/a:

Cytat Zamieszczone przez lysy106 Zobacz posta
    W pilocie do auta z comfort access nie ma tego akumulatora! Jest bateria która musisz wymieniaæ aby odpaliæ auto
    A te¿ masz kluczyk z AC? wymienia³e¶ kiedy¶ t± bateryjkê?Czyli muszê wymieniæ tylko t± bateryjkê co mo¿na j± ³atwo wyj±æ to super w sumie!

4. lysy106 powiedzia³/a:
    Nie czytasz uwa¿nie postów. Mam kluczyk i auto z comfort access Ale mam dwa piloty. Jeden sobie dorobilem!

5. Awatar Maciej17

Maciej17 powiedzia³/a:
    Rzeczywi¶cie pisa³e¶ przepraszam za moj± nie uwagê. Dziêki jutro idê do zegarmistrza i wymieniê t± bateryjkê, mam jeszcze pytanko ile kosztowa³o ciê dorobienie jednego pilota? Bo w sumie bym te¿ dorobi³.

6. lysy106 powiedzia³/a:
    Pisz na priv

7. laso powiedzia³/a:
    Skoro rozpocz±³ siê temat kluczyków to mówiê i ja sprawdzê swoje. Autu jest bez CA. Jakie¿ by³o moje nie mi³e zaskoczenie gdy podszed³em do auta a drugi komplet kluczyków nie reaguje.
    Sytuacja wygl±da tak. Otwieranie przyciskami nie dzia³a. Z grota mo¿na auto otworzyæ. Najgorsze w ty, wszystkim jest to ¿e po w³o¿eniu do stacyjki wypluwa mi pilota(dos³ownie). Jak d³u¿ej przytrzymam to wtedy wyskakuje b³±d na licznikach "WRONG KEY". Czy wie kto¶ o co chodzi? Czy to bateria, czy zablokowany klucz w jakim¶ programie?

8. Awatar yaz

yaz powiedzia³/a:
    Cytat Zamieszczone przez laso Zobacz posta
    ...Czy to bateria, czy zablokowany klucz w jakim¶ programie?
    To nie bateria. CAS nie rozpoznaje tego kluczyka.
    Zak³adam, ¿e ten drugi kluczyk jest oryginalnie od twojego auta, skoro mo¿esz otworzyæ je grotem.
    W takim wypadku, na twoim miejscu uda³bym siê do ASO z dwoma kluczykami i powinni byæ w stanie zaprogramowaæ drugi kluczyk.

9. laso powiedzia³/a:
    Muszê poszukaæ jakie¶ speca od kluczyków bo z tego co wiem to w ASO sprzedaj± nowe kluczyki na zamówienie(gdzie¶ tak wyczyta³em ¿e lec± na ³atwiznê).
    Ciekawe tylko czy nic nie jest uszkodzone w ¶rodku(elektronika).

10. Awatar yaz

yaz powiedzia³/a:
    BMW przypisuje do auta 10kluczyków (np. do e65).
    Dwa s± wydawane z autem. W momencie kiedy stracisz jeden to idziesz do ASO i oni rzeczywi¶cie zamawiaj± nowy kluczyk z Niemiec.

Natomiast w twoim przypadku, zak³adam, ¿e obydwa kluczyki s± oryginalne. Z tego wzglêdu najpierw skontaktowa³bym siê z ASO, przedstawi³ sytuacjê i poczeka³ na ich odpowied¼.
    Je¿eli na si³ê bêd± chciêli ¶ci±gaæ kluczyk z DE to im najwy¿ej podziêkujesz na ten moment.
    Wg mnie powinni byæ w stanie zaprogramowaæ ten niedzia³aj±cy kluczyk, maj±c w rêku drugi, sprawny.
    Sprawnym kluczykiem "wybudzaj±" modu³ CAS, a pó¼niej programuj± drugi klucz.