Cytat Zamieszczone przez zdecydowanieja Zobacz posta
Visco mogłem zatrzymać ręką na rozgrzanym silniku, i wraz z wzrostem obrotów silnika, visco nie kręciło się szybciej itp. Zdecydowałem się na naprawę ze względu na to że jest firmy BEHR, a tanie zamienniki podobno długo nie wytrzymują. Naprawa polegała na dolaniu specjalnego oleju silikonowego do viscozy. Teraz to mi szkoda ręki na testowanie :) .

Odnośnie termostatu to też mam właśnie takie podejrzenie, aczkolwiek chciałbym się bardziej upewnić, niż wymieniać wszystko bez zastanowienia.

@pokolacji

A jaką miałeś temperaturę na tym poprzednim termostacie ?
przed wymiana mialem 109 stopni.

zdecydowanieja : kupilem kompletny termostat w aso wraz z obudowa bez grzalki bo ten model jej nie ma.

w spalaniu nie widze zadnych zmian. Wsazowka w pionie i zadnych negatywnych zmian.
chcialem miec mniejsza temperature bo wymienialem wszystkie uszczelki a wysoka temp. pracy silnika wplywa na ich przyspieszone zuzycie...

bunioM3 wydaje mi sie ze uszkodzony termostat nie byl powodem tego ze nie mogles dodac gazu bo sie dlawil... termostat nie ma nic do tego. Nawet jak go fizycznie nie ma to auto wchodzi na obroty normalnie.

U siebie w termostacie nie mam grzalki a wtyczka jest przypieta obok zeby nie latala i samochod chodzi normalnie.

pzdr