Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: [ elektronika] Ogrzewanie

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???

[ elektronika] Ogrzewanie

Witam. Jak to jest z tym ogrzewaniem. Czy ciepłe powietrze powinno lecieć po kilku minutach czy dopiero jak się silnik nagrzeje-wskazowka dojdzie do połowy? Klima wyłączona ogrzewanie ustawione na 28 stopni na nawiewie kierowcy i pasażera ten po środku ustawione na czerwone pole a ciepłe leci dopiero jak się silnik nagrzeje. Klima wyłączona bo uszkodzony jest wentylator chłodnicy. Czy nagrzewnica nie powinna grząc i dawac ciepłe powietrze?

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Przeciez nagrzewnica jest bardzo zblizona konstrukcja do chłodnicy i dziala na tej samej zasadzie. Jest to realizowane przez przeplyw płynu chłodniczego przez nagrzewnice (a powietrze z zewnatrz przpływajac sie ogrzewa) wiec dopoki płyn nie nabierze temperatury nie ma ogrzewania. Jak dlugo sie to nagrzewa to juz inna sprawa. Nie powinno to trwac dlugo i w tym pomaga termostat.
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

BMW
    Da się zauważyć że jak jest mało plynu chłodzącego (mam malutki wyciek w części plastikowej chłodnicy pod taka śruba na górze) i co jakiś czas dolewam plynu. Jak jest uzupełniony to szybko leci ciepłe powietrze.

Vip Vip
    BMW
    ex E32 735
    Jak nie masz odpowiedniej ilości płynu to nie będzie grzało jak należy, a wyciek możesz spróbowac zniwelować wlewając uszczelniacz do układu koszt około 10zł

BMW
    Nie zatka kanalików ten środek?

użytkownik
    BMW
    nie proponuje zadnych plynow uszczelniajacych a likwidacje wycieków ;)
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Spawanie plastykowych elementów chłodnicy - przechodziłem przez to, groszowa sprawa, raptem 50 PLN za reparację solidnego pęknięcia, zatem radzę wyciągnąć chłodnicę i zawieść do spawania plastyków. Jeśli pęknięcie jest wysoko, to wyjmowanie nie będzie potrzebne ;)

Dodając coś od siebie odnośnie ogrzewania - jest ono czynione płynem "chłodzącym" :P (masło jest nabiałem) i sterują nim elektrozawory. Może to ich wina że raz ogrzewanie działa tak a raz inaczej?
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez amato
    Dodając coś od siebie odnośnie ogrzewania - jest ono czynione płynem "chłodzącym" :P (masło jest nabiałem) i sterują nim elektrozawory. Może to ich wina że raz ogrzewanie działa tak a raz inaczej?
    Masz racje, ale kolezanka napisala, ze ogrzewanie pojawia sie po tym jak silnik sie nagrzeje. Wczesniej nawet przy sprawnych zaworkach nagrzewnica sama z siebie nie da ciepla. Nasuwa sie inne pytanie. Czy termostat jest sprawny i czas nagrzewania nie jest za dlugi? ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 750i
    Witam to ja się podepnę czy w e32 z tylnych nawiewów pomiędzy fotelami leci tylko zimne powietrze czy jest to regulowane jakoś?

BMW
    Proszę szanowni koledzy mieć na uwadze ze jak uzupełnie płyn chłodzący (tak że go widać w zbiorniczku wyrównawczym) to jak by ogrzewanie działało szybciej i wydajniej.

Uprawnienia umieszczania postów