Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Wątek: Zbiornik 88 litrow w kole zapasowym w E38 !

Początkujący Użytkownik
    BMW
    F01 740i in progress
    heh dzis gazowali mi 740i. Wszystko pieknie tylko ze wrociłem do domu autobusem :shock:
    Sa 2 problemy. Pierwszy - nie zamontowali butli 88l w koło bo podobno sie nie da (wg mnie to ok 5-10 mm roznicy) Jutro pokaze im zdjecia z tego postu ze jednak da się to zrobic. Wlozyli zbiornik 60l co jest dla mnie nie do przyjęcia bo bede co chwile tankował.
    Drugi problem jest gorszy - zepsuli ma auto :razz: Stwierdzili ze wysiadł alternator - chwile po odpaleniu i zaprogramowaniu kompa od instalacji samochod zgasł i juz nie chce odpalic - napiecie na akumulatorze spadło i rozrusznik juz nie kreci. mam alternator chłodzony płynem.

Co ciekawe wybrałem BRC i do tego warsztat który uważałem za najlepszy w Bydgoszczy (robiłem tam wcześniej już 2 samochody)

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    No jednak potwierdza się to co myślę byle gaziarz lepiej niech łap nie pcha w te autka...
    Niech dalej daewo klepią... ;)
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 735
    hm mechanikiem nie jestem ale skoro mowisz ze masz chlodzony plynem to moze masz zapowietrzony jakis uklad w koncu musieli sie wpiac w wode i moze nieodpowietrzyli dobrze ukladu to jest przyczyna problemu

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Jak na mój gust to będzie bardziej prozaicznie nie założyli dobrze klem na akku i tyle... :D
    Trzeba go naładować i podokręcać wszystko... ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    F01 740i in progress
    Cytat Zamieszczone przez czoobek
    hm mechanikiem nie jestem ale skoro mowisz ze masz chlodzony plynem to moze masz zapowietrzony jakis uklad w koncu musieli sie wpiac w wode i moze nieodpowietrzyli dobrze ukladu to jest przyczyna problemu
    Prąd skończył sie własnie podczas odpowietrzania - ale nie sądze żeby zapowietrzony układ mial wpływ na tak szybkie padnięcie alternatora.
    Stwierdzili ze to zbieg okoliczności ze własnie teraz skończyły sie szczotki
    Zobacze co powiedzą jutro.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    F01 740i in progress
    Cytat Zamieszczone przez Pablo_gl
    Jak na mój gust to będzie bardziej prozaicznie nie założyli dobrze klem na akku i tyle... :D
    Trzeba go naładować i podokręcać wszystko... ;)
    Mają tam elektrka wiec nie uczyłem ich w jaki sposób sprawdzic czy to alternator. Mysle o sprawdzeniu ładowania aku podczas pracy silnika.

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Dokładnie, ale dam głowę że klema jest luźna hehehe :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    F01 740i in progress
    Cytat Zamieszczone przez Pablo_gl
    Dokładnie, ale dam głowę że klema jest luźna hehehe :D
    No to straciłes głowe :P

Dzis laweta zabrała samochod od gazowników do warsztatu w ktorym go serwisuje. Stwierdzili ze nie działa alternator.. Problem w tym ze jest to alternator chłodzony ciecza - podobno bardzo nietypowy, powiedzieli ze w nim nie ma szczotek bo to inna technologia ???? Koszt kosmiczny. Prawdopodobna przyczyna uszkodzenia to zwarcie na pracującym silniku. Jutro maja go rozebrac - moze sie wyjasni w czym jest problem.
    Tragedia - w taka pogode bez samochodu ;( Może ktos ma taki alternator do sprzedania ?

Gazownicy stwierdzili ze jesli oni to uszkodzili to maja ubezpieczenie i dostane kase z odszkodowania. Niestety to ja mam wyłozyc kase za naprawe a dopiero pozniej załatwiac zwrot kosztów.

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    No to łepetyna na klocek... :D

Te alternatory to nie jest jakiś artefakt... ja u siebie też mam taki. Ciekawe co też wykombinowali gaziarze że dali mu radę... i co dalej bo może to nie koniec tego co jeszcze "poprawili" w aucie...
    Jutro bedę u mojego speca-kumpla on ma trochę części i zapytam jak coś znajdę dam ci znać.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    F01 740i in progress
    Zamontowalem zbiornik 88l - u mnie wystaje ok 3cm - nie udało mi sie go wbic mocniej.
    Instalacja BRC - jak narazie rewelacja ;D moc 4,4 została.

Uprawnienia umieszczania postów