Jak pisa³em, ¿e w cenie <20kz³ nie kupi siê nic sensownego to koledzy chcieli mi ostudziæ emocje i zrobiæ ajs buket czelend¿ bo bredzê.
Jak pisa³em, ¿e w cenie <20kz³ nie kupi siê nic sensownego to koledzy chcieli mi ostudziæ emocje i zrobiæ ajs buket czelend¿ bo bredzê.
- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klêkaj±?
- bo to jedzie BMW e38 synku...
-------------------------------------------------
///M-Sport Individual
Chyba wiêkszo¶æ na forum kupi³a poni¿ej 20k i to znacznie... Nie porównuj swojej do wszystkich innych...
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
nie koniecznie dro¿szy znaczy lepszy, mo¿esz daæ mniej i byæ bardziej zadowolony ni¿ daæ wiêcej i narzekaæ, ¿e przejedziesz 1000km i siê wszystko zacznie sypaæ to po raz, po drugie mo¿na kupiæ taniej ¿eby nawet do tych 20-25k w³o¿yæ na czê¶ci, posprawdzaæ i naprawiæ to co trzeba i te¿ byæ zadowolonym
masz racje, w³a¶nie siê przyjrza³em...
Ja powiem tak ,¿e jak siê kupuje e38 pow 20 tys z³ od normalnego cz³owieka ,nie handlarza czy kogo¶ podobnego , to znana jest historia napraw .
Wtedy nic takiego siê nie zdarzy ,typu ¿e za 1000 km zacznie sie wszystko sypaæ.
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 31-01-2015 o 10:20
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Eee, pany, ¿yjê na tym padole prawie 40lat i widzia³em ju¿ du¿o. O wiele za du¿o. Po niektórych egzemplarzach e38 które przewinê³y siê przez aukcje internetowe mia³em ochotê wyd³ubaæ sobie oczy. Na prawdê dziwie siê ludziom którzy to kupuj±. Wnioskujê ¿e tacy delikwenci albo: 1)kochaj± babraæ siê w g*wnie, 2)maj± za du¿o hajsu i koniecznie chc± w³o¿yæ 5 cyfrow± sumkê w nowy nabytek, 3)uwielbiaj± przygody, 4)to prawdziwi polacy- zastaw siê a postaw siê.
90% egz. e38 pochodzi z D. Przecie¿ wystarczy wej¶æ sobie na mobilde.de i popatrzyæ jakie dudki trzeba po³o¿yæ za ³adne e38 które trzyma siê kupy. Nie rzadko s± to kwoty rzêdu 100.000PLN! 7er w cenie <5000eur to wrak po rusku, turasie z przebiegiem 700ty¶, wypacynkowany przez polskie robactwo (bo tak nazywam handlarzy). Liczniki wiadomo: modne ostatnio 230ty¶ a 1000 fot na aukcji po profi obróbce robi kupuj±cemu przys³owiowego "loda". Bym zapomnia³: w opisie nie mo¿e zabrakn±æ obowi±zkowych zwrotów: rodzynek, ostatni taki egzemplarz w kraju, diament kolekcjonerski, po dziadku z Wehrmahtu, stan lepszy ni¿ idealny (tak qrwa, w 15to letnim aucie). Potem po przyje¼dzie do domu jest p³acz i dramat a w dziale technicznym zaczyna siê wysyp nowych w±tków. Niestety, ale ludzie w tym kraju kochaj± byæ dymani. Najlepiej bez po¶lizgu.
///M-Sport Individual
Ale niestety u nas ludzie nie kupuj± dobrych tylko tanie ,kupuj± oczami. "Okazja" za dychê sprzeda siê od rêki a dobre auto stoi rok. Jak rzuci³bym has³o sprzedam moje 728 za 25 tysi pojawi± siê teksty ,¿e za drogo i kto tyle p³aci za 16 letnie auto z przebiegiem 350 tys.km :) Tylko ,¿e w tej cenie dosta³by 2 kpl. kó³ z praktycznie nowymi oponami,auto w perfekcyjnym stanie technicznym z histori± serwisow±,stosem faktur potwierdzaj±cych,¿e w aucie nie ma gratów made in china ,zadbane nie odpicowane na sprzeda¿ i z wyposa¿eniem ,które w tej wersji jest unikatem :) Dlatego w³a¶nie tych dobrych nie znajduje siê w og³oszeniach tylko rozchodz± siê po znajomych i s±siadach.
Dobrze gadasz. W tym kraju sprzedaj± siê tylko OKAZJE. Ale te okazje potem okazujê siê strza³em we w³asne kolano. Rzucaj±c klasykiem: "g³upia naród, g³upia ludzie!"
DLA UZMYS£OWIENIA O CZYM PISZÊ:
http://allegro.pl/530d-individual-m-...041450947.html
Auto jak widaæ dla typowego Andrzeja co wie najlepiej: mocny turbodiesel, "na pe³nej k*rwie" (czyli w normalnym jêzyku- dobre wyposa¿enie), niski przebieg, schematyczny handlarski opis, wzorowe zdjêcia, cena wskazuje te¿ ¿e nie jest to najtañszy ulep. No ¿yæ nie umieraæ! A co przynosi rzeczywisto¶æ?
19.05.2014 529437 km
23.06.2010 287341 km
16.06.2009 230107 km
04.05.2009 215268 km
22.04.2009 203853 km
05.12.2007 86051 km
07.03.2007 73631 km
29.08.2006 69769 km
12.07.2006 64855 km
07.06.2006 61965 km
07.06.2006 59965 km
20.04.2006 58965 km
12.01.2006 81216 km
10.12.2004 38824 km
05.05.2004 20172 km
04.05.2004 30152 km
18.03.2004 16752 km
"No dobra - by³em widzia³em ha! Jaki opis taki sprzedawca.....ale po kolei. Auto ca³e malowane, po gradzie zreszt±. Robota tak spier......na ¿e a¿ ¿al by³o patrzeæ. Lakier posiada³, rysy pod bezbarwnym, dach "p³ywa" na masce nie do koñca wyci±gniête wgniotki. Tak wiêc z "malowanych drzwi i wpy³ki na b³otniku" przez telefon, po przez "wpy³kê na drzwiach" na miejscu, zrobi³o siê malowane ca³e auto. Na mierniku sprzedaj±cego wszêdzie lakier ori ale jak wyj±³em swój miernik to go¶æ o ma³o mnie pobi³ Stwierdzi³, ¿e "moja zabaweczka jest chu...wa i on wie lepiej" i w ogóle jest prze najm±drzejszy we wszech¶wiecie, a ja siê czepiam rysek. Nie, nie czepiam siê rysek w 11 letnim aucie. Czepiam siê, ¿e kto¶ spartoli³ i to bardzo robotê, a on wciska mi kit ¿e jest "miód malina trylion procent orygina³". S³upki ok.
Technicznie auto w dobrym stanie. Podczas jazdy da³o siê wyra¼nie wyczuæ ¿e klocki i tarcze s± kaput. Auto hamowa³o baaardzo s³abo, a kierownica lata³a na wszystkie strony..."Gdzie ku....wa panie do wymiany! Ja ¿em wraca³ z Niemiec i hamowa³o!" Ta.... Z ty³u s³ychaæ by³o jakie¶ stuki, nie wiem, kolega stwierdzi³ ¿e mo¿e poduszki bo podobno jakie¶ tam z ty³u s±. Auto wyra¼nie znosi³o na praw± stronê, "ma³o powietrza pewnie, z Niemiec jak ¿em jecha³ to prosto jecha³o" Ehhh...
Silnik ³adnie chodzi³, auto dobrze przyspiesza³o, jedynie przy wciskaniu sprzêg³a (bra³o bardzo wysoko) czuæ by³o lekkie drganie. Biegi wchodzi³y p³ynnie.
¦rodek bardzo ³adnie utrzymany nie mo¿na siê by³o doczepiæ do niczego. Klima dzia³a, reszty nie sprawdza³em bo mia³em do¶æ.
Ogólnie Pan Ronald to bardzo, bardzo prosty cz³owiek, który "ma w ch..j piêniêdzy i nie zale¿y mu na sprzeda¿y", ale "mo¿e by¶ kupi³ panie kierowniku bo co bêdziesz na pusto wraca³". Bardzo chcia³ abym poczu³ siê jako ten gorszy prostak co siê na niczym nie zna i powinienem byæ wdziêczny, ¿e taka wspania³a persona jak on po¶wiêci³a mi pó³ godzinny swojego ¿ycia.
To tylko i wy³±cznie moja opinia. Postawa sprzedawcy tak mnie zniechêci³a, ¿e nawet jakby tam Becia by³a za dychê to bym jej nie wzi±³."
AAAAAHAHHAAHAHAHHAHAHAAHAHHAHAHAAAAAAAAAAAAAAA!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAK¯E KOLEDZY- POWODZENIA W SZUKANIU E38 ZA 20.000PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez YBSA ; 31-01-2015 o 17:08
///M-Sport Individual