Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: 3.0D lub 2.8i - na które warto zawiesić dłużej oko?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    Cytat Zamieszczone przez YBSA Zobacz posta
    Eee, pany, żyję na tym padole prawie 40lat i widziałem już dużo. O wiele za dużo. Po niektórych egzemplarzach e38 które przewinęły się przez aukcje internetowe miałem ochotę wydłubać sobie oczy. Na prawdę dziwie się ludziom którzy to kupują. Wnioskuję że tacy delikwenci albo: 1)kochają babrać się w g*wnie, 2)mają za dużo hajsu i koniecznie chcą włożyć 5 cyfrową sumkę w nowy nabytek, 3)uwielbiają przygody, 4)to prawdziwi polacy- zastaw się a postaw się.
    90% egz. e38 pochodzi z D. Przecież wystarczy wejść sobie na mobilde.de i popatrzyć jakie dudki trzeba położyć za ładne e38 które trzyma się kupy. Nie rzadko są to kwoty rzędu 100.000PLN! 7er w cenie <5000eur to wrak po rusku, turasie z przebiegiem 700tyś, wypacynkowany przez polskie robactwo (bo tak nazywam handlarzy). Liczniki wiadomo: modne ostatnio 230tyś a 1000 fot na aukcji po profi obróbce robi kupującemu przysłowiowego "loda". Bym zapomniał: w opisie nie może zabraknąć obowiązkowych zwrotów: rodzynek, ostatni taki egzemplarz w kraju, diament kolekcjonerski, po dziadku z Wehrmahtu, stan lepszy niż idealny (tak qrwa, w 15to letnim aucie). Potem po przyjeździe do domu jest płacz i dramat a w dziale technicznym zaczyna się wysyp nowych wątków. Niestety, ale ludzie w tym kraju kochają być dymani. Najlepiej bez poślizgu.
    5000euro plus oplaty to jakies 24tys zl i to wg Ciebie za wrak po rusku...

nie wiem ile dales za swoja 7er ale przy sprzedazy pujdziesz w ladna beczke...

Moim zdaniem da sie kupic poszanowane e38 ponizej 20tys zl. Bo ile mialo by kosztowac e38 w normalnym stanie z rocznikow 94-98...

jesli ktos chce miec 7er a nie ma kasy na te igly z kosmiczna cena to moze kupic autko za mniejsze pieniadze i z czasem doprowadzic je do ladu. Wiadomo ze nie bedzie to nigdy mega igla ale zeby cieszyla wlasciciela napewno wystarczy.
    Czesci sa dostepne a ich cena nie jest wysoka. Mozna kupic uszkodzonego dawce lub angola. Silniki tez sa tanie wiec nie trzeba zaraz pompowac 10tys jako pakiet startowy i robic wszystkiego na raz.

pzdr.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38
    Przesadzacie trochę. Ja swoje kupiłem jako jedno z najtańszych na mobile.de i to w ciemno bo kwota była na tyle mała i było na tyle daleko że wysłałem znajomego i pojechałem tylko po odbiór. Wiedziałem że do roboty jest blacha bo jak większość BMW rdzewieje tu i tam.

Efekt jest taki że trafiłem auto kupione przez koncern Siemens, potem przez jakiegoś 70 letniego inżyniera a ostatecznie niewiele młodszego lekarza...
    Nie wiem czy któryś z nich płakał jak sprzedawał ale wyszło na to że auto mimo, że zniszczone nie jest to pod maską było zdecydowanie czyściej niż we wnętrzu...
    Niemniej jednak, przywiozłem, założyłem gaz, zrobiłem już ok 5 tys. km i nic mu nie dolega.
    Zrobiłem kilka kosmetycznych drobiazgów, kupiłem sobie nowe opony na lato, wiosną pewnie powoli zacznę ogarniać blachę i zrobię to po swojemu, powoli i dokładnie. Koniec końców nawet nie przekroczę 20 000 zł ale patrzac po tym co piszecie rozważę czy nie wystawić wtedy jako "rarytas" za 30 000 :D

W każdym razie bez przesady, jak się ma trochę pojęcia i nie kupuje na wariata to można kupić e38 tanio i niewielkim wkładem cieszyć się jakością 7er a nie męczyć z trupem.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Zawsze są wyjątki YBSA...sam dałeś przykład e39 w nie do końca niskiej cenie i to ulep...W druga stronę też to może działać. Automatycznie jeśli ktoś z forum wystawi swoje auto w cenie poniżej 20tys. to dla Ciebie bedzie już skreślone- dziwne podejście ale każdy ma jakiś tam swój model kupna auta ;). Twoje zdanie już WSZYSCY znamy -pisałeś o tym X razy już.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Źle mnie zrozumiałeś albo i ja źle się wyraziłem. Uważam po prostu że głupich wśród nas nie ma. I nikt z nas, kto zna wartość swojego auta nie odda go za półdarmo. Takie są prawa rynku: cena=jakość. Ew jeszcze szło to jakoś tak: kto kupuje tanio, płaci dwa razy. MAM RACJĘ? Jeżeli jednak mylę się, to oferuje za Twojego banana 25k. Sprzedasz mi?
    A dla rozluźnienia sytuacji:
    https://www.youtube.com/watch?v=7Wrb...yt-cl=85114404
    SZYKUJE SIĘ KOLEJNA OKAZJA TAKŻE PRAWDZIWI POLACY, POSZUKIWACZE OKAZJI- ENJOY!!!

- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
    - bo to jedzie BMW e38 synku...
    -------------------------------------------------
    ///M-Sport Individual

Zaawansowany Użytkownik Awatar Bingo
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Aż dziwne jest ,że w Polsce są ludzie ,którzy wierzą w przebiegi diesla z 15 letnim rodowodem rzędu 200 tys.km :) Oczywiście są tacy co wierzą w doskonałą E38 z 3-litrowym dieslem z przebiegiem 150 tys.km w doskonałym stanie za 15 tysięcy - taka rzeczywistość. Ostatnio rozbroił mnie klient poszukujący 325 max z 2007r. z fajnym wyposażeniem za cenę do 30 tys.PLN! - rewelacja ale takich rzeczy to nawet w biedronce nie ma za to pewnie u kogoś taka "perełka" się znajdzie :) Jak znam życie gość kupi coś "świeżo sprowadzonego" w okazyjnej cenie i będzie "zadowolony" :)) Niestety posiadając wcześniej Astrę albo Golfa to nawet na maxa zdezelowane E38 wydaję się rewelacyjne.
    A co do ogłoszenia tego E39 to typowa pułapka - auto sprowadzone, ładne -zawodowe zdjęcia,książka serwisowa z niezłym przebiegiem czyli wszystko co nabywcy potrzebują i o co pytają na wstępie przez telefon! Oszustwo typowe jak większość tego typu ogłoszeń z okazjami za rozsądną cenę.
    Ostatnio edytowane przez Bingo ; 01-02-2015 o 08:32

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Do kolesia od e39 napisałem krótkiego maila..Niech wie że WIEMY ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....

Cytat Zamieszczone przez YBSA Zobacz posta
    Dobrze gadasz. W tym kraju sprzedają się tylko OKAZJE. Ale te okazje potem okazuję się strzałem we własne kolano. Rzucając klasykiem: "głupia naród, głupia ludzie!"
    DLA UZMYSŁOWIENIA O CZYM PISZĘ:
    http://allegro.pl/530d-individual-m-...041450947.html

(...)
    Silnik ładnie chodził, auto dobrze przyspieszało, jedynie przy wciskaniu sprzęgła (brało bardzo wysoko) czuć było lekkie drganie. Biegi wchodziły płynnie.
    Środek bardzo ładnie utrzymany nie można się było doczepić do niczego.
    Ja tam widzę skrzynie automat a Ty piszesz o wciskaniu sprzęgła - to raz, a dwa do środek to patologia, skóry zniszczone, zmęczone, fotel kierowcy rozdarty na dupie, a pasażera wygląda tak samo kiepsko, zużycie proporcjonalne do przebiegu 600tyś

A co do handlarza z okolic Dynowa, to od ładnych paru lat ma na sprzedaż rodzynki, zdjęcia robione zawsze w tym samym miejscu i zawsze auto jest wychuchane. Co do przebiegu przeważnie jest niezagodny, ale ludzie kupują u niego bo ładne ma te rodzynki. Ja też jak szukałem to miałem zamiar u niego kupić e39, ale wyszło gdzie indziej e38

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Jakub: typ Cię oleje. I tak prędzej czy później jakiś ciasny wiesiek to kupi żeby się pokazać na wiosce. Handlarz oczywiście o cofniętym przebiegu nic nie wie. To nie on, to te turki :D
    Bartos: ja auta nie widziałem na oczy. Skopiowałem opis z forum. Może pomylił mu się pedał hamulca ze sprzęgłem. Nie wiem. Tak czy owak, Roland jest znaną osobistością w świecie autohandlu.

- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
    - bo to jedzie BMW e38 synku...
    -------------------------------------------------
    ///M-Sport Individual

Zaawansowany Użytkownik Awatar Bingo
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Kilka miesięcy temu szukałem znajomemu Tourana i wszystkie (!) auta ,które były sprowadzane z zachodu miały cofnięte liczniki! Sprawdziłem kilka takich sztuk na jego prośbę - skala rozbieżności to od 50 do 300 tys.km! Do momentu kiedy prawo się nie zmieni i takie znalezisko stanie się przedmiotem dochodzenia - zostanie zarekwirowane do czasu wyjaśnienia to będziemy mieli "igiełki" na rynku .Jest na to rada - unikać aut sprowadzonych świeżo i nie traktować stanu licznika jako wyznacznika stanu auta i decyzji o jego kupnie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ZwichrowanyKsiążę
    BMW
    e38 750i, e36 325i, e46 325i, e46 320d

A te dawniej sprowadzone nie będą kręcone i kombinowane? Jeśli siedzimy na płaszczyźnie e38 to te sprowadzone obecnie mogą mieć co najwyżej skręcony licznik/być po drobnych przygodach, wymłota z totalschade nikt nie przywiezie (no chyba że mówimy o czarodzieju z "okolic Gdańska" i słynnej e38 polift z silnikiem m60 rartyas jedyna taka za 25k zł). To za stare i za tanie samochody, żeby bawić się w rzeźbienie. Robocizna też teraz jest znacznie droższa niż kiedyś. Jeszcze w wesołych latach 90 jak rynek nie był nasycony to laweciarze z Niemiec, Francji, Holandii wozili co popadnie, rekord znajomego lakiernika to użycie 25kg szpachli na e36 325tds jakoś w okolicach 94-95 roku. Imho trzeba mieć łeb na karku i tyle, weryfikować samochód przez pryzmat ceny - jak jest wysoka na dany model/rocznik to można wybrzydzać, jak ktoś szuka e38 740i za 7tys. i pierdoli że ma wgniotki/ryski/środek jest usyfiony to jest po prostu idiotą.
    Ostatnio edytowane przez ZwichrowanyKsiążę ; 07-02-2015 o 21:24