Jak pisałem, że w cenie <20kzł nie kupi się nic sensownego to koledzy chcieli mi ostudzić emocje i zrobić ajs buket czelendż bo bredzę.
Jak pisałem, że w cenie <20kzł nie kupi się nic sensownego to koledzy chcieli mi ostudzić emocje i zrobić ajs buket czelendż bo bredzę.
- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
- bo to jedzie BMW e38 synku...
-------------------------------------------------
///M-Sport Individual
nie koniecznie droższy znaczy lepszy, możesz dać mniej i być bardziej zadowolony niż dać więcej i narzekać, że przejedziesz 1000km i się wszystko zacznie sypać to po raz, po drugie można kupić taniej żeby nawet do tych 20-25k włożyć na części, posprawdzać i naprawić to co trzeba i też być zadowolonym
masz racje, właśnie się przyjrzałem...
Chyba większość na forum kupiła poniżej 20k i to znacznie... Nie porównuj swojej do wszystkich innych...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Ja powiem tak ,że jak się kupuje e38 pow 20 tys zł od normalnego człowieka ,nie handlarza czy kogoś podobnego , to znana jest historia napraw .
Wtedy nic takiego się nie zdarzy ,typu że za 1000 km zacznie sie wszystko sypać.
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 31-01-2015 o 10:20
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Dobrze gadasz. W tym kraju sprzedają się tylko OKAZJE. Ale te okazje potem okazuję się strzałem we własne kolano. Rzucając klasykiem: "głupia naród, głupia ludzie!"
DLA UZMYSŁOWIENIA O CZYM PISZĘ:
http://allegro.pl/530d-individual-m-...041450947.html
Auto jak widać dla typowego Andrzeja co wie najlepiej: mocny turbodiesel, "na pełnej k*rwie" (czyli w normalnym języku- dobre wyposażenie), niski przebieg, schematyczny handlarski opis, wzorowe zdjęcia, cena wskazuje też że nie jest to najtańszy ulep. No żyć nie umierać! A co przynosi rzeczywistość?
19.05.2014 529437 km
23.06.2010 287341 km
16.06.2009 230107 km
04.05.2009 215268 km
22.04.2009 203853 km
05.12.2007 86051 km
07.03.2007 73631 km
29.08.2006 69769 km
12.07.2006 64855 km
07.06.2006 61965 km
07.06.2006 59965 km
20.04.2006 58965 km
12.01.2006 81216 km
10.12.2004 38824 km
05.05.2004 20172 km
04.05.2004 30152 km
18.03.2004 16752 km
"No dobra - byłem widziałem ha! Jaki opis taki sprzedawca.....ale po kolei. Auto całe malowane, po gradzie zresztą. Robota tak spier......na że aż żal było patrzeć. Lakier posiadał, rysy pod bezbarwnym, dach "pływa" na masce nie do końca wyciągnięte wgniotki. Tak więc z "malowanych drzwi i wpyłki na błotniku" przez telefon, po przez "wpyłkę na drzwiach" na miejscu, zrobiło się malowane całe auto. Na mierniku sprzedającego wszędzie lakier ori ale jak wyjąłem swój miernik to gość o mało mnie pobił Stwierdził, że "moja zabaweczka jest chu...wa i on wie lepiej" i w ogóle jest prze najmądrzejszy we wszechświecie, a ja się czepiam rysek. Nie, nie czepiam się rysek w 11 letnim aucie. Czepiam się, że ktoś spartolił i to bardzo robotę, a on wciska mi kit że jest "miód malina trylion procent oryginał". Słupki ok.
Technicznie auto w dobrym stanie. Podczas jazdy dało się wyraźnie wyczuć że klocki i tarcze są kaput. Auto hamowało baaardzo słabo, a kierownica latała na wszystkie strony..."Gdzie ku....wa panie do wymiany! Ja żem wracał z Niemiec i hamowało!" Ta.... Z tyłu słychać było jakieś stuki, nie wiem, kolega stwierdził że może poduszki bo podobno jakieś tam z tyłu są. Auto wyraźnie znosiło na prawą stronę, "mało powietrza pewnie, z Niemiec jak żem jechał to prosto jechało" Ehhh...
Silnik ładnie chodził, auto dobrze przyspieszało, jedynie przy wciskaniu sprzęgła (brało bardzo wysoko) czuć było lekkie drganie. Biegi wchodziły płynnie.
Środek bardzo ładnie utrzymany nie można się było doczepić do niczego. Klima działa, reszty nie sprawdzałem bo miałem dość.
Ogólnie Pan Ronald to bardzo, bardzo prosty człowiek, który "ma w ch..j pięniędzy i nie zależy mu na sprzedaży", ale "może byś kupił panie kierowniku bo co będziesz na pusto wracał". Bardzo chciał abym poczuł się jako ten gorszy prostak co się na niczym nie zna i powinienem być wdzięczny, że taka wspaniała persona jak on poświęciła mi pół godzinny swojego życia.
To tylko i wyłącznie moja opinia. Postawa sprzedawcy tak mnie zniechęciła, że nawet jakby tam Becia była za dychę to bym jej nie wziął."
AAAAAHAHHAAHAHAHHAHAHAAHAHHAHAHAAAAAAAAAAAAAAA!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAKŻE KOLEDZY- POWODZENIA W SZUKANIU E38 ZA 20.000PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez YBSA ; 31-01-2015 o 17:08
///M-Sport Individual
Ja tam widzę skrzynie automat a Ty piszesz o wciskaniu sprzęgła - to raz, a dwa do środek to patologia, skóry zniszczone, zmęczone, fotel kierowcy rozdarty na dupie, a pasażera wygląda tak samo kiepsko, zużycie proporcjonalne do przebiegu 600tyś
A co do handlarza z okolic Dynowa, to od ładnych paru lat ma na sprzedaż rodzynki, zdjęcia robione zawsze w tym samym miejscu i zawsze auto jest wychuchane. Co do przebiegu przeważnie jest niezagodny, ale ludzie kupują u niego bo ładne ma te rodzynki. Ja też jak szukałem to miałem zamiar u niego kupić e39, ale wyszło gdzie indziej e38
Eee, pany, żyję na tym padole prawie 40lat i widziałem już dużo. O wiele za dużo. Po niektórych egzemplarzach e38 które przewinęły się przez aukcje internetowe miałem ochotę wydłubać sobie oczy. Na prawdę dziwie się ludziom którzy to kupują. Wnioskuję że tacy delikwenci albo: 1)kochają babrać się w g*wnie, 2)mają za dużo hajsu i koniecznie chcą włożyć 5 cyfrową sumkę w nowy nabytek, 3)uwielbiają przygody, 4)to prawdziwi polacy- zastaw się a postaw się.
90% egz. e38 pochodzi z D. Przecież wystarczy wejść sobie na mobilde.de i popatrzyć jakie dudki trzeba położyć za ładne e38 które trzyma się kupy. Nie rzadko są to kwoty rzędu 100.000PLN! 7er w cenie <5000eur to wrak po rusku, turasie z przebiegiem 700tyś, wypacynkowany przez polskie robactwo (bo tak nazywam handlarzy). Liczniki wiadomo: modne ostatnio 230tyś a 1000 fot na aukcji po profi obróbce robi kupującemu przysłowiowego "loda". Bym zapomniał: w opisie nie może zabraknąć obowiązkowych zwrotów: rodzynek, ostatni taki egzemplarz w kraju, diament kolekcjonerski, po dziadku z Wehrmahtu, stan lepszy niż idealny (tak qrwa, w 15to letnim aucie). Potem po przyjeździe do domu jest płacz i dramat a w dziale technicznym zaczyna się wysyp nowych wątków. Niestety, ale ludzie w tym kraju kochają być dymani. Najlepiej bez poślizgu.
///M-Sport Individual
5000euro plus oplaty to jakies 24tys zl i to wg Ciebie za wrak po rusku...
nie wiem ile dales za swoja 7er ale przy sprzedazy pujdziesz w ladna beczke...
Moim zdaniem da sie kupic poszanowane e38 ponizej 20tys zl. Bo ile mialo by kosztowac e38 w normalnym stanie z rocznikow 94-98...
jesli ktos chce miec 7er a nie ma kasy na te igly z kosmiczna cena to moze kupic autko za mniejsze pieniadze i z czasem doprowadzic je do ladu. Wiadomo ze nie bedzie to nigdy mega igla ale zeby cieszyla wlasciciela napewno wystarczy.
Czesci sa dostepne a ich cena nie jest wysoka. Mozna kupic uszkodzonego dawce lub angola. Silniki tez sa tanie wiec nie trzeba zaraz pompowac 10tys jako pakiet startowy i robic wszystkiego na raz.
pzdr.