-
Vip
Vip
Nowe FULLRUN czy używki MICHELIN
jak w temacie
musze kupić komplet 235/50/18 na przód i mam dylemat
jakie oponki lepiej kupić , NOWE - nieznanej jak dla mnie marki FULLRUN
http://cgi.ebay.co.uk/2-x-235-50-18-...1%7C240%3A1318
czy też może postawić lepiej na marke , i zakupić używane MICHELIN
http://cgi.ebay.co.uk/X2-MICHELIN-HX...1%7C240%3A1318
Jak widać róznica w cenie niewielka , dwie nówki to cena 128GBP , a używane 100GBP
poradzcie koledzy ...
Pozdrawiam
-
Zaawansowany Użytkownik
Ciężka decyzja..
o FULLRUN nigdy nie słyszalem
MICHELIN uzywany a z którego roku? Oczywiscie najlepeiej samemu sprawdzic.
z tego co widze moge tylko powiedzieć żę FULLRUN napewno będzie głośniej chodził.
-
Zaawansowany Użytkownik
Z doświadczenia motocyklisty - gdzie opona ma ogromne znaczenie - powiem że nie ma różnicy między nową chińszczyzną (czy koreańszczyzną) a kilkuletnią i używaną oponą firmową.... Może wywoła to oburzenie u co niektórych, ale takie moje spostrzeżenie.
Zatem ważne jest czy po za ceną i marką znacznie różnią się te konkretne opony od siebie głębokością bieżnika i stanem gumy (wszelkie ślady starości, mocniejszego zużycia np. przez złe wywarzenie itd.)
usługi i bezpieczeństwo IT
BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex:
BMW E32 735i '87
Honda VT 1100 chopper
Schematy E32 (czytelna lista plików)
-
Doświadczony Użytkownik
Ja miałem podobny dylemat : czy chinskie nówki czy normalne urzywki ehh i w końcu dołożyłem i kupiłem normalne nówki :)
-
Vip
Vip
stare te michaly, zostal, kup nowe kumho ;)
-
Vip
Vip
długo zastanawiałem sie jakie kupić i wkońcu udało mi sie znaleźć w miare w przystępnej cenie , komplet opon na przód, Nówki [shadow=red:60764645cf]Falken ZE912 235/50/18 101W (XL)[/shadow:60764645cf]
poczytałem troche o nich , i wydaje mi sie że nie powinny być złe ... ale jakie będą okaże sie podczas użytkowania
tutaj LINK do oponek
http://www.falkentyres.co.uk/product...hFor=&PT_ID=52
Pozdrawiam
FuBu
-
Vip
Vip
-
Zaawansowany Użytkownik
[quote="FuBu"]Jak na dzień dzisiejszy jestem bardzo z nich zadowolony , tak więc moge polecić FALKEN'y
z całą stanowczością popieram kolegę FuBu ...falkeny spisują sie nieźle:0
Easy
-
Zaawansowany Użytkownik
Falken'y uważam za bardzo dobry wybór i dobry kompromis pomiędzy jakością opony a ceną. Sam kiedyś takie chciałem kupić.
-
Początkujący Użytkownik
Przepraszam, ze odpowiadam na post bez uprzedniego przedstawienia sie, ale dopiero wczoraj znalazlem wasza stronke. Jezeli mialbym do wyboru uzywane michaly od Fullrun wybralbym michaly po uprzedniej insekcji. Widzisz z fullrun jest taki problem ze sa to opony produkcji Chinskiej rozprowadzane w Uk przez firme MICHELDIVA. Jest to najgorszy chlam jaki tylko mozna zalozyc do buni pomijajac to ze w zeszlym roku uhp segment czyli ultra high performance tej firmy nie przeszedl podstawowego testu opon jakim jest drum test. widzisz w chinach jedna firma produkuje te same opony o 10-15 nazwach w zaleznosci kto je kupuje. W naszych brytyjskich warunkach bedziesz sie martwil za kazdym razem jak spadnie deszcz. Zero przyczepnosci i hamowania przebieg do 10-12 tys mil. Uzywane miszeliny nalezy sprawdzic pod katem napraw i daty produkcji tzw dot.
pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
Uprawnienia umieszczania postów