Ja u siebie w M62B35 mam misfiring na 5 i 6 cylindrze.
Zaczê³o siê po wymianie skrzyni, przy okazji zmieni³em te¿ uszczelki na dolocie i odmê.
W przysz³± sobotê rozgrzebiê raz jeszcze kolektor i bêdê szuka³ przyczyny.
Jak co¶ wydumam to dam Ci znaæ.
Ja u siebie w M62B35 mam misfiring na 5 i 6 cylindrze.
Zaczê³o siê po wymianie skrzyni, przy okazji zmieni³em te¿ uszczelki na dolocie i odmê.
W przysz³± sobotê rozgrzebiê raz jeszcze kolektor i bêdê szuka³ przyczyny.
Jak co¶ wydumam to dam Ci znaæ.
Mi ju¿ brak³o pomys³ów, wczoraj skasowa³em jeszcze adaptacje i zobaczymy. Nie szukam juz przyczyn w kolektorze dolotowym, bo bankowo jest dobry, odma uszczelki wszystko nowe. Zamiana cewek i wtrysków nic nie daje, dalej wyrzuca mi 4 i 7 . Nurtuje mnie tylko dlaczego na gazie chodzi dobrze! A na PB nie.
a próbowali¶cie zalaæ Pb98?
zalaæ V power ;)
Je¿eli mia³bym ogoliæ siê na ³yso, nosiæ na szyi z³oty ³añcuch i „praæ” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadziæ na co dzieñ BMW E 38, robiê to od razu.
Kolego wczoraj zala³em pb98 i bede patrzy³, czy wie kto¶ ile oktan ma paliwo w stanach zjednoczonych? konkretnie floryda. Bo z tamt±d mam X5 i tak juz z braku laku pomy¶la³em ze moze tam maj± inne paliwo i moja bunia naszego polskiego nie przyjmuje.
na klapce masz min. 95 ?
Je¿eli mia³bym ogoliæ siê na ³yso, nosiæ na szyi z³oty ³añcuch i „praæ” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadziæ na co dzieñ BMW E 38, robiê to od razu.
Z tego co pamietam do BMW w usa na klapce jest napisane " only premium" lub cos w tym stylu ze lejemy paliwo o najwyzej liczbie oktanowej
Co mi jeszcze przysz³o do g³owy - czujniki spalania stukowego - je¶li bêd± podawa³y nieprawid³owe sygna³y to ECU bêdzie wprowadzaæ dziwne korekty na dawce wtrysku/wyprzedzeniu zap³onu co mo¿e powodowaæ wypadanie zap³onów.
Ja u siebie przy naprawie wykrêca³em i wkrêca³em te czujniki - u¿ywa³em klucza dynamomenrycznego, ale wiadomo, ¿e przy 20 letnich czujnikach wszystko mo¿e siê zdarzyæ.
Ja u siebie po prostu wypnê czujniki, zobaczymy co siê bêdzie dzia³o - powinien wówczas i¶æ na podstawowej mapie bez ¿adnych korekcji.
Wydaje mi sie ze przy uszkodzonych czujnikach spalania stukowego wywala³a by b³±d na kompie, tak¿e w±tpie w to.