Panowie, czy kto¶ z Was posiada, u¿ywa takie co¶? Korci mnie, aby sobie kupiæ taki komplet najazdów:)
http://allegro.pl/podjazd-najazd-pod...062655633.html
Panowie, czy kto¶ z Was posiada, u¿ywa takie co¶? Korci mnie, aby sobie kupiæ taki komplet najazdów:)
http://allegro.pl/podjazd-najazd-pod...062655633.html
Zale¿y za jakie pieni±dze. Ja kiedy¶ zrobi³em sobie takie najazdy z felg przyspawanych do siebie i przykrêconych szerokich balików drewnianych. Czasem siê nawet jeszcze korzysta z nich. Wysoko¶æ 14 cali plus 6cm deska :D, d³ugo¶æ 4m i podjazdy ok. 1,5m. Wa¿ne aby konstrukcja by³a stabilna.
Za 300 z³ wola³ bym sam sobie zrobiæ.
Ostatnio edytowane przez laki7 ; 02-03-2013 o 15:34
Ja mam bardzo podobne. Super sprawa, zw³aszcza jak siê nie ma dostêpu do kana³u. Naje¿d¿am na nie przednimi lub tylnymi ko³ami, w zale¿no¶ci od tego do czego potrzebujê mieæ dostêp.
Na allegro, ale ze 3 lata temu. Wtedy sprzedawa³a je tylko jedna firma, chyba w Skar¿ysku-Kamiennej.
Ostatnio takie najazdy widzia³em nawet w Norauto.
Dzisiaj widzia³em w sklepie JULA :), 89 pln za sztukê. Ale jakie¶ takie ostre mia³y te metalowe dr±¿ki.
Ratovnik , szczerze ta konstrukcja z pierwszego postu do mnie nie przemawia.. Mo¿e na 3er to jeszcze ale nie do 7er. Kupi³em kiedy¶ podno¶nik , ¿abê na allegro i ud¼wig te¿ mia³a mieæ 2000kg a pod ¿ony compactem strzela, kwiczy i samoistnie siê rozkrêca ;). Z tymi najazdami mo¿e byæ podobnie ale tu nie ma co siê rozkrêcaæ za to spawy mog± puszczaæ idealnie ;)
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
hmm, no ale ¿aba to co innego ni¿ taki najazd. Mo¿e najbezpieczniej bêdzie wjechaæ na krawê¿niki :)
Te¿ jakub kupi³em podobn± ¿abe gówno strzela³o pod 735 a¿ urwa³a siê taka blaszka od si³ownika i spawaæ siê nie da bo potopi³ bym uszczelniacze nadaje ze na zlom ;/ a te najazdziki wygladalo delikatnie i po drugie nie wiem czy sa pratyczne bo co zrobic przy ich pomocy? zawieszenie, hamulce? chyba ze wydech albo sonde wymienic ew zeby wygodniej bylo spuscic olej albo plyn.
Tak wiem ¿e z tymi najazdami mo¿e byc lepiej, bardziej chodzi³o mi o to co producent pisze. 2 tony to pewnie ju¿ absolutne max a najlepiej aby na to pakowa³y siê auta pokroju czink³eczento i inne mini wozy ;)
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)