Nie dopisa³em "z mojego punktu widzenia" gdy¿ jak chce pomachaæ manualem w V8 wsiadam w amerykañskiego 5.0 GT i tam jest zabawa. Dlatego w E38 nie chcia³bym go mieæ :)
Nie dopisa³em "z mojego punktu widzenia" gdy¿ jak chce pomachaæ manualem w V8 wsiadam w amerykañskiego 5.0 GT i tam jest zabawa. Dlatego w E38 nie chcia³bym go mieæ :)
Je¿eli kto¶ nie je¼dzi³ V8 z manualem lub V12 to nie ma co siê wypowiadaæ, charakterystyka jest zupe³nie inna
mia³em okazjê je¼dziæ E31 v12 z manualem i tak tak samo E38
wra¿enia s± nie do opisania, dopiero jak siê poczuje t± moc przy manualu to jest siê w stanie zrozumieæ
manual to jest to :) jak dla mnie kwintesencja
pozdrawiam
dok³adnie ja wypowiadam siê bo mia³em jedno i drugie dla mnie manual zdecydowanie wygrywa ma³o awaryjny mniej pali i wiêcej frajdy
Frajda w korku jakich ma³o
Do stania nie, do je¿dzenia owszem, a ze w Warszawie s± korki, to nie uznaje auta z manualem.
do stania w korku kupujesz tico.....
a co do manuala fakt korki to wada ale zalet ma wiêcej bo jedyna wada to wajchlowanie a zalety: awaryjno¶æ spslanie osi±gi i frajda z jazdy to co wybierasz?? bo bmw to w³asnie frajda z jazdy do toczenia siê to sie nadaje mój amarok 2,0 tdi 8 biegowe dsg 180km na 2200kg zero wra¿eñ z jazdy ale pali rozs±dnie i wózek na pake bez sk³adania wchodzi....
Jakie znowu osi±gi? Piszecie tak jak by skrzynia manualna w zestawieniu dwóch takich samych silników, jednego w automacie a drugiego w manualu robi³a z tego drugiego jak±¶ rakietê, albo z tego pierwszego lokomotywê która ci±gnie za sob± 40 wagonów. Tak, je¼dzi³em V8 i w bmw i w mercedesie w manualu, nie robi to jakiej¶ znacz±cej ró¿nicy na korzy¶æ manualnej skrzyni. Zaraz siê zaczn± wywody ¿e pewnie jakie¶ zajechane te samochody albo co¶, nie wa¿ne. Manual w limuzynie do tego do miasta wiêkszego to sado-maso. Ale co kto woli. Automat to komfort, wygoda, komfort, wygoda i jeszcze komfort i wygoda.
Moje 740i , 750i , 750i fl. , 750 iL, 730D http://7er.pl/showthread.php/34752-W...5%9B%C4%87-%29
Ja tam czasami lubiê manuala a czasem automat wydaje mi siê nie do zast±pienia... Wiadomo manual w v8 to co innego ni¿ to co w compakcie czy vectrze ale lubiê to i to ;)
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)