Niestety jest tak jak AdamBMW pisze.
Przed liftem - 4 srubki i lampa 10 cm do przodu, a po lifce zderzak. Na szczescie na ma tragedii - trzeba zdjac m.in. listwe na zderzaku a pod nia sa ukryte srubki ;)
Niestety jest tak jak AdamBMW pisze.
Przed liftem - 4 srubki i lampa 10 cm do przodu, a po lifce zderzak. Na szczescie na ma tragedii - trzeba zdjac m.in. listwe na zderzaku a pod nia sa ukryte srubki ;)
Niestety w mojej instrukcji na tej stronie pisze jedź na serwis;) Dzięki za pomoc będę musiał to sprawdzić jak to jest...
sprawa prosta. Przed liftem dasz rade, po - bedzie ciezko..
Coś mi się widzi, że jak trzeba ściągać listwę, to ze 3-4 takie operacje i listwa zacznie krzywo siedzieć :/ Oj nie postarały się inżyniery z BMW...Zamieszczone przez sylwek7
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
No wreszcie siódema świeci tak jak powinna, ale niestety bez zdejmowania zderzaka się nie obeszło. Boję się pomyśleć co trzeba zrobić w F01 żeby to wymienić :)
Albo lakier od podkładu :)Zamieszczone przez Anatol
Co Wy Panowie takie rzeczy opowiadacie. Czy to jakiś Trabant (bez urazy). W F01 z całą pewnością są montowane żarówki bezobsługowe i niezniszczalne !!! ;D ;D
Gra muzyka
Niestety, w poczciwym e34 z motorem M60, trzeba ściągać zderzak, grill, maskownice etc. żeby wymienić żarówkę kierunkowskazu.....
czasem się cieszę ,że mam e38 ;)
e32 v8 manual