Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 12

W±tek: Zatrza¶niêta klapa baga¿nika

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    740i E38
    Sk±d
    Dzies³awice

Post Zatrza¶niêta klapa baga¿nika

Mam problem dzisiaj moja mia³a mi odkurzyæ w baga¿niku bo naprawiam zabudowê audio i kilka kabli by³o na wieszku, ale chocia¿ wiêkszo¶æ by³a zaizolowana i nie wiem czy jak±¶ zware gdzie¶ zrobi³a czy co bo akumulator siê roz³adowa³ i nie mog³em otworzyæ baga¿nika, na³adowa³em przez klamry na silniku i klapa nadal siê nie chce otworzyæ ( nie mam hydrauliki tylko domykanie elektryczne) nic nie daje ¿adnego odg³osu po wci¶niêciu guziku w kabinie i na piloci, tylko z prawej strony s³ychaæ jakie¶ dziwne pykanie i chocia¿ akumulator by³ ju¿ na³adowany teraz by³em jeszcze raz spróbowaæ otworzyæ to siê okaza³o ze jest ju¿ roz³adowany (kluczyk do klapy nie pasuje awaryjnie nie otworze)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BsijZabsij
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Sk±d
    Mazury

Pewnie zwarcie w uk³adzie elektrycznego domykania klapy :) Spróbuj zdj±æ tyln± kanapê i pó³kê i dostaæ siê tam od ¶rodka auta. (U mnie by³by problem, w przegrodzie jest tylko ma³a dziurka do rêkawa na narty, ale rêkê by¶ tam wsadzi³ i siê dosta³ do tych kabli je¶li rzeczywi¶cie s± na wierzchu... - nie wiem czy tak jest w ka¿dym e38)
    Spróbuj jeszcze zlokalizowaæ bezpiecznik od tego uk³adu i wy³±cz go - akumulator Ci szlag trafi je¶li tego nie zrobisz. (Dziwne, ¿e uda³o siê na³adowaæ akumulator przy zwarciu, powinno spaliæ prostownik !)
    Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 22-01-2015 o 18:06
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    740i E38
    Sk±d
    Dzies³awice
    bezpieczniki pod mask± ok reszta w baga¿niku a niby jak mam wej¶æ przez ty³ jak jest przegroda

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BsijZabsij
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Sk±d
    Mazury
    Chyba ¼le mnie zrozumia³e¶ - masz WYJ¡Æ bezpiecznik od domykania klapy... A co do przegrody, to napisa³em Ci, ¿e jest otwór przewidziany na rêkaw na narty i rêka+latarka spokojnie tam wejdzie...
    Jak opu¶cisz tylni pod³okietnik i odczepisz maskownicê tego otworu (jest przypiêta na rzep u góry), to zobaczysz fragment os³ony przegrody, który albo jest oderwany (jak u mnie) albo naciêty do oderwania na kszta³t rêkawa na narty. I jeste¶ jedn± rêk± w baga¿niku ;)
    Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 22-01-2015 o 19:09
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2013
    BMW
    E38 M60B40 Manual
    Sk±d
    Mielec
    Mia³em podobny problem . Posaæ dwóch oty³ych znajomych na klapie i spróbuj otwierac klape szarpi±c j± rekoma do góry. Mi pomog³o.
    Takie pykanie to si³ownik który nie ma si³y otworzyæ.
    S³aby akumulator lub regulacja zamka w klapie.
    Ostatnio edytowane przez bawarczyk88i ; 22-01-2015 o 19:52

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    730IL E38
    Sk±d
    Gorzów Wlkp
    Te¿ tak mia³em wystarczy³o j± docisn±æ a jak klapa ma zbyt du¿y docisk to sama powinna siê otworzyæ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2014
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    Bydgoszcz
    a moj problem z klap± okazal sie taki ze zapoda³em 12v na modul pod schowkiem na pin ktory jest odpowiedzialny za domykanie klapy, i silniczek zakrecil a klapa pyk do gory, tez nic nie reagowalo nawet cykniecia nie bylo a kluczyk poprostu nie pasowal do zamka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    740i E38
    Sk±d
    Dzies³awice
    Zaraz idê szarpaæ z dwoma paszo-jadami zobaczymy a razie czego gdzie dok³adnie jest ten modu³ i który to pin ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    740i E38
    Sk±d
    Dzies³awice
    dociskanie szarpanie nic nie da³o nasmarowa³em zamek WD40 i siê okrêci³ tylko ze krêci siê jak i w lewo tak i w prawo bez oporu tak ju¿ my¶la³em ta tylna blenda nie jest droga tylko czy jak j± zdemontuje to bêdzie doj¶cie do zamka?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2014
    BMW
    e38 m62b35
    Sk±d
    olsztyn
    od zewn±trz nie ma widocznych mocowañ zamka tak¿e raczej nic nie da jej zdemontowanie. zreszt± na logikê zbyt ³atwo by³oby co¶ ukra¶æ z baga¿nika.

Podobne w±tki

1. [karoseria] Klapa baga¿nika
    Przez peys w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 13-10-2015, 13:49
  2. zatrza¶niêta klapa baga¿nika
    Przez tomalkowal w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 29-05-2012, 20:04
  3. Z³osliwa klapa baga¿nika???
    Przez radosss88 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2