Auto po zaparkowaniu będzie stało różnie. Zależy to od tego jak było obciążone przed zgaszeniem. Z tego co mi wiadomo, układ na wyciągniętym kluczyku się nie poziomuje, więc jak jeździsz sam, to na postoju zawsze będzie strona kierowcy trochę wyżej stała (zwłaszcza jak jesteś ciężki).
Co do opcji kalibracji to jest coś takiego w inpie, ale trzeba to robić bardzo ostrożnie. Nie znalazłem nigdzie dokładnej procedury, więc robiłem to u siebie trochę na czuja tak jak podpowiadała INPA i chyba nie wyszło mi to za dobrze.
Procedura wygląda mniej więcej tak:
* Mierzysz odległość między górną krawędzią nadkola a dolnym rantem felgi (miarka musi być idealnie w pionie) dla strony lewej i prawej
* Dla standardowych rozmiarów felg są wartości fabryczne dla tych zmierzonych odległości
* Wprowadzasz różnicę pomiędzy wartością fabryczną a zmierzoną (lub odwrotnie) dla każdej ze stron oddzielnie (wartości ujemne też są poprawne)
Po tym zabiegu auto powinno się poprawnie wypoziomować. Na chłopski rozum należy to robić na nieobciążonym aucie, dla poprawnego wyniku.