witam będę wymienial klocki przód i tył jakieś 2 tygodnie temu wyświetlił się komunikat o wytartych klockach. mam pytanie czy czujniki mogą zostać stare czy koniecznie muszę wrzucić nowe bo inaczej komunikat nie zniknie?
witam będę wymienial klocki przód i tył jakieś 2 tygodnie temu wyświetlił się komunikat o wytartych klockach. mam pytanie czy czujniki mogą zostać stare czy koniecznie muszę wrzucić nowe bo inaczej komunikat nie zniknie?
Muszą być nowe, bo ich konstrukcja to wymusza.
No chyba, że to nie klocki tylko problem z kabelkami :)
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
potwierdzam mi się kabelek przetarł i też wywaliło info ;) sprawdź kabelki
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
Ja tam nie mam czujników wbudowanych w klocki, wymienialem same czujki na boscha , koszyt ok.35 zl
Ostatnio edytowane przez vramzes ; 22-01-2015 o 19:00
Matriksowi chyba chodziło bardziej o umieszczenie tego czujnika, a nie o to że jest on zintegrowany z klockami. Koszt 1 czujnika to ok. 10-15 PLN w zależności od producenta.
Mam ten sam piękny komunikat :) powód znany, załamany - wytarty przewód na czujniku, bo czujniki nowe :D
E39 530d lata..E38 740iA zapier...
Można zrobić zworke i komunikatu nie bedzie.Ale to drucik zdeka 😈
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Mi również się przetarl to zlaczylem go przy pomocy złączki do kabli telefonicznych http://www.telef.pl/sklep/product.php?id_product=852 działa super ;D