Witam. Mam pytanie czy kto¶ z was zak³ada³ czujnik abs firmy DELPHI na tylne ko³o i czy bêdzie dzia³a³ czy trzeba kupiæ ate. Z góry dziêkuje za odpowied¿.
Witam. Mam pytanie czy kto¶ z was zak³ada³ czujnik abs firmy DELPHI na tylne ko³o i czy bêdzie dzia³a³ czy trzeba kupiæ ate. Z góry dziêkuje za odpowied¿.
grzegorz g
A co siê dzieje ¿e wymieniasz czujnik ? Wiêkszo¶æ mówi ¿e najlepiej zak³adaæ orygina³ bo z chiñczykami mo¿e byæ ró¿nie .
Ostatnio edytowane przez Lord58 ; 20-01-2015 o 19:17
Mam sprawdzone Febi .Nie zak³adaj taniochy bo to s³aby interes w tym aucie. Zanim zainwestujesz w nowy czujnik sprawd¼ modu³ pompy ABS :)
Na komputerze wykaza³o czujnik obrotów ko³a prawy , a na desce ¶wieci mi kontrolka abs i asc i nie zbiera siê na pe³ne obroty tylko do 5200 oko³o, po skasowaniu b³êdu przez komputer obroty id± do odciêcia tj ok 6500 a po przejechaniu kilku metrów znów nie ma pe³nych obrotów. Kontrolki ca³y czas ¶wiec±.
grzegorz g
Przez czujnik ABS nie wkreca sie na obroty?? U mnie absy znowu nie dzialaja i tez wlasnie nie chce krecic sie do "konca" chyba ze przejade minimum ze 30km wtedy juz kreci sie dobrze.. Wogole bym nie pomyslal ze to ma jakis zwiazek.
Potwierdzone Panowie w moim by³ym 728, przez uszkodzony czujnik abs odcina³a wcze¶niej. Po wymianie jak rêk± odj±³.
Pozdro
Bo czujnik prawy tylny wspó³pracuje w jaki¶ sposób z modu³em DME i jak siê zepsuje czujnik to mo¿e siê te¿ chrzaniæ modu³ pracy silnika wiêc st±d wasze problemy z obrotami .
Lewy te¿ mo¿e byæ bo lewy czujnik wspó³pracuje z modu³em licznika czyli z IKE .
Je¶li chodzi o jakiekolwiek czujniki, czy to abs, czy te w silniku to absolutnie nie kupuj chiñszczyzny, bo to siê szybko zem¶ci :]
Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151