Witam,
"Problem" jak w temacie - chocia¿ raczej tylko estetyczny - w je¼dzie wszystko OK.
Prawa strona auta siedzi ni¿ej ni¿ lewa (z ty³u ró¿nica 2,5cm - widoczna).
Czego to mo¿e byæ wina? Sprê¿yny ca³e. Auto z EDC i DD.
Witam,
"Problem" jak w temacie - chocia¿ raczej tylko estetyczny - w je¼dzie wszystko OK.
Prawa strona auta siedzi ni¿ej ni¿ lewa (z ty³u ró¿nica 2,5cm - widoczna).
Czego to mo¿e byæ wina? Sprê¿yny ca³e. Auto z EDC i DD.
np. poduszki tylnego amortyzatora
Powodów mo¿e byc kilka... Tuleja wózka , 'wybita' sprê¿yna... Mia³em kilka przypadków BMW z opadniêtym ty³em od strony pasa¿era. Ta strona wybija siê najszybciej- wiêkszo¶æ dziur jest na poboczu które do¶æ czêsto siê ³apie.Je¶li sprê¿yna zrobi³a siê krótsza to najprostszym sposobem podniesienia jednej strony jest kupienie gumy usztywniaj±cej. Zrobi³em tak w compakcie ¿onki i wyrówna³em ca³o¶æ. Zawieszenie jest ok, a d³ubaæ ze sprê¿yn± mi siê nie chcia³o to da³em tam gumê i 1,5cm siê wyrówna³o. Mam juz tak kilka lat i jest ok.
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
a przypadkiem nivo nie masz?
Z VINu odno¶nie zawieszenia wychodzi tylko :
S223A Elektronische Dämpfer Control (EDC) Electronic Damper Control (EDC)
S229A Dynamic Drive Dynamic Drive
Nie widzê nic odno¶nie NIVO.
Nivo to typ amortyzatorów, który mo¿e (jest? kto¶ poprawi?) montowany w aucie, gdy ma siê Dynamic Drive.
Ostatnio edytowane przez damned1 ; 22-01-2015 o 15:14
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 22-01-2015 o 15:23
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
naj³atwiej to mo¿na sprawdziæ tak: w miejscu ko³a zapasowego jest taka czarna os³ona, odkrêæ j±- je¶li bêdzie tam pompka- to masz nivo.
A to sam z chêci± sprawdzê. W miejscu ko³a, to znaczy, mam wyci±gn±æ zapas, czy jak podniosê pod³ogê baga¿nika, to bêdzie widaæ tê os³onê?