Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: B³±d w momencie po³±czenia siê z silnikiem - INPA

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar PaweliGosia
    Do³±czy³
    Feb 2013
    BMW
    S8 D2, W221 S500
    Sk±d
    Bydgoszcz

Post B³±d w momencie po³±czenia siê z silnikiem - INPA

Witam, walczy³em z tym aby Inpa w koñcu zaczê³a u mnie dzia³aæ pod Win7 ale na deser dostajê taki komunikat DATATRANSMISSION TO ITERFACE DISTURBED. PROGRAM WILL BE STOPPED w momencie gdy chcê po³±czyæ siê z silnikiem.
    Wiem, ¿e jest na to jaki¶ sposób ale nigdzie nie ma informacji jak dok³adnie to naprawiæ

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Kabel ustawiony na port 1?
    Latency ustawione na 1?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2014
    BMW
    E65 4.4
    Sk±d
    £ód¼
    Nie bêdê zak³ada³ nowego tematu bo jest tu ich pe³no dlatego napisze w tym w±tku.
    Te¿ mam problem z po³±czeniem silnika z INPA. Wszystko zainstalowane wedle przepisu cursora.
    Ju¿ na pocz±tku jest problem bo nie pokazuje mi ikonki przy baterii i przy zap³onie.
    Po³±czy³em siê jedynie ze skrzyni±. Sterowniki zainstalowane. Mo¿e mo¿e kto¶ pomóc.
    Otrzymuje taki komunikat:
    Kliknij obrazek, aby uzyskaæ wiêksz± wersjê

Nazwa:	Bez tytu³u.jpg
Wy¶wietleñ:	22
Rozmiar:	13.2 KB
ID:	7465

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2014
    BMW
    E65 4.4
    Sk±d
    £ód¼

Nie bêdê zak³ada³ nowego tematu bo jest tu ich pe³no dlatego napisze w tym w±tku.
    Te¿ mam problem z po³±czeniem silnika z INPA. Wszystko zainstalowane wedle przepisu cursora.
    Ju¿ na pocz±tku jest problem bo nie pokazuje mi ikonki przy baterii i przy zap³onie.
    Po³±czy³em siê jedynie ze skrzyni±. Sterowniki zainstalowane. Mo¿e mo¿e kto¶ pomóc.
    Otrzymuje taki komunikat:
    http://zapodaj.net/46304296704de.jpg.html

PS Przepraszam za zdublowanie postu. Tego powy¿ej mo¿na usun±æ
    Ostatnio edytowane przez laso ; 26-01-2015 o 16:37

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Inpa informuje Ciê, ¿e nie mo¿e znale¼æ twojego silnika na li¶cie. Albo dopiszesz swój kod silnika do pliku Inpy, albo trzeba bêdzie rozejrzeæ siê za wersj± z twoim typem silnika na li¶cie.
    Ja w swoim e90 dopisa³em silnik do listy i mog³em go sprawdziæ.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2014
    BMW
    E65 4.4
    Sk±d
    £ód¼
    Czyli jak mam dodac swoj sinik do inpy. Opisz mi jak mozesz krok po kroku. Poza tym nie lacze sie z zegarami i inpa nie wy¶wietla zasilania baterii oraz zap³onu. Moze jaka¶ inna Inpa na Win 7 32 bitowy. Ta co teraz mam jest na Win 8 i ona pokazuje te b³±d. Ta z win7 wogóle mi siê nie ³±czy
    Ostatnio edytowane przez laso ; 26-01-2015 o 20:08

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Co do wy¶wietlania baterii i ignition to zasugerowa³bym sprawdzenie tych samych punktów, o których napisa³em odpowiadaj±c koledze PaweliGosia.
    Mia³em taki przypadek, ¿e przestawi³ mi siê port COM, pod którym zainstalowany by³ kabel i te¿ nie pokazywa³o bat i ign.
    Przestawi³em na Port COM1 i ruszy³o.
    Zak³adam, ¿e masz zainstalowany sterownik do kabla.

Je¿eli chodzi o dopisanie silnika do listy to np. w moim wypadku dla silnika N47 by³o to co¶ takiego.
    Otworzenie w notatniku pliku
    C:\EC-APPS\INPA\CFGDAT
    E90.ENG, E90.GER i E90.BAK
    i dopisanie do niego
    ENTRY= DDE7N47,DDE 7.0 für N47

Napisz oznaczenie swojego silnika, mo¿e uda mi siê wtedy podrzuciæ co powiniene¶ dokleiæ u siebie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2014
    BMW
    E65 4.4
    Sk±d
    £ód¼
    Ogó³em z t± INP¡ jest od groma opisów i od groma problemów. Ja ju¿ nawet swojego lapka cof³em na WIN7 32bity aby tylko mi INPA dzia³a³a.
    Instalowa³em tak jak Cursor, tak jak w opisach Trandorfa, Na wirtualnych maszynach. Ostatnio niewielkim sukcesem okaza³o siê ¿e mimo i¿ lampki w inpie nie ¶wiec± siê na czarno(ani bateria ani zap³on) to siê po³±czy³em z autem.
    Oczywi¶cie najpierw kilka razy wyskoczy³ jaki¶ komunikat ale we¿³o w silnik, skrzyniê.
    Nie mogê natomiast po³±czyæ siê z zegarami. Zaznaczam i¿ kabel jest wykryty przez kompa a sterowniki zainstalowane poprawnie, no i samo ustawienie jest tak jak w opisach.
    Pomó¿cie je¶li wiecie co i jak

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Inpy o której piszecie u¿ywam na WinXP 32bit, na 64bit te¿ dzia³a³a oraz na kilku komputerach z win7 64bit. Wszystko dzia³a bez zarzutu.
    Kabla u¿ywam takiego:
    http://allegro.pl/bmw-k-dcan-inpa-ed...001482736.html
    Jedynie musia³em otworzyæ interfejs i zmostkowaæ 7 i 8 pin z OBD. Poza tym, ¶miga bez zarzutu od E39/E46 po auta po lifcie(E60 LCI z CIC)

Zawsze instaluje to wg opisu, który zamie¶ci³em i dzia³a wszystko bez zarzutu.

Zamiast szukaæ i dopisywaæ skrypty w tym przypadku, to zajrzyj do zak³adki silniki(F3 w g³ównym menu), w 8 cylindrowych masz kilka opcji dla N62, których z nich to bêdzie ten w³a¶ciwy
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2014
    BMW
    E65 4.4
    Sk±d
    £ód¼
    No dobra ja mam taki http://allegro.pl/interfejs-bmw-inpa...045181388.html Inpa mi odpala ale nie mam pod¶wietlenia ani zap³onu ani baterii. Czy bateria pod¶wietli siê dopiero w momencie po³±czenia z autem czy ju¿ jak wsadzê kabel do komputera i odpalê INPÊ(w tym i wtym przypadku u mnie obie ikonki s± bia³e). Zrobi³em wszystko tak jak w twoim opisie. Krok po kroku.
    Jak napisa³em post wcze¶niej bez dodawania skryptów wskoczy³ wkoñcu w silnik ale np w liczniki nie mogê wej¶æ. Je¶li chodzi o mostek to mogê go zrobiæ. Napisz mi czy to potrzebne.

Podobne w±tki

1. B³±d INPA
    Przez tomaszeklolek w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 03-11-2012, 09:25
  2. [diagnoza] INPA- nie laczy sie tylko z silnikiem reszta ok
    Przez lysyadam27 w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-01-2012, 19:02
  3. [diagnoza] inpa b³±d 32
    Przez kasin w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1