witam
Jest mo¿e jaki¶ sposób na uszczelnienie pompy wspomagania do której mocowana jest pompa hamulcowa. nie ma serwa, jest tzw. kula która pe³ni role serwa, z tego co wiem nie ma ju¿ dostêpnych uszczelnieñ.
witam
Jest mo¿e jaki¶ sposób na uszczelnienie pompy wspomagania do której mocowana jest pompa hamulcowa. nie ma serwa, jest tzw. kula która pe³ni role serwa, z tego co wiem nie ma ju¿ dostêpnych uszczelnieñ.
O któr± pompê wspomagania Ci chodzi? Pompa hamulcowa jest oddzielnie, a pompa wspomagania oddzielnie. Jeszcze jest rozdzielacz hydrauliczny, do którego od do³u jest dokrêcona kula. Je¿eli mówimy o silnku M30.
W M70 kula jest rurk± po³±czona z rozdzielaczem.
pozdrawiam Bartek
pompa hamulcowa jest przykrêcona do pompy wspomagania, z niej ida 2 weze do rodzielacza,
silnik m30b35 87r, od sciany grodziowej idzie pompa wspomagania i do niej dokrecona pompa hamulcowa
Za³±cznik 7412Za³±cznik 7411 chodzi o nr 1
Ostatnio edytowane przez Piciu ; 14-01-2015 o 13:18
Za³±cznik mi nie dzia³a. Pompa wspomagania jest na pasku osprzêtu silnika. Na ¶cianie grodziowej jest pompa hamulcowa. Do kielicha jest przykrêcony rozdzielacz hydrauliczny z wkrêcon± pod spodem gruch±.
Zatem z czego dok³adnie cieknie?
pozdrawiam Bartek
u mnie pompa sk³ada siê z dwóch czê¶ci, z pompy wspomagania ( nie wiem jak dok³adnie to siê nazywa) + dokrecona jest do niej pompa hamulcowa, poprawi³em za³acznik
Ta ca³o¶æ to jest pompa hamulcowa z serwem hydraulicznym. Normalnie siê to rozbiera na dwie po³owy I wymienia wszystkie uszczelnienia.
pozdrawiam Bartek
zgadza siê ale nie ma dostêpnych uszczelnieñ do, jak piszesz do serwa hydraulicznego,
tutaj s± do pompy https://www.motointegrator.pl/produk...autofren-d1526
Co jest w serwie w ¶rodku to nie wiem, ale na ³±czeniu jest zwyk³y oring, mo¿e na nim leci. Czy leci od strony peda³u hamulca?. Zostaj± wej¶cie I wyj¶cie, ale tam jedno to opaska, a drugie z³±cze hydrauliczne bez uszczelnienia.
pozdrawiam Bartek