Witam
Wymień ten O-ring, jeżeli uważasz że mógł nie trzymać ciśnienia i skręć całość na starych uszczelkach, odpalisz silnik i nie usłyszysz wcześniejszych odgłosów to naprawa zostanie zaliczona do udanych. Później tylko wymiana uszczelek, i gotowe.
Tylko nie chcę Cie martwić, ale ja przed wymianą napinaczy mogłem usłyszeć dźwięk identyczny do tego z filmu tylko łańcuchy od wałków rozrządu jeździły po napinaczu który praktycznie napinały (ale z jaką siłą to trudno powiedzieć bo po wyciągnięciu wyglądały bardzo podobnie) to winą okazał się główny łańcuch który tłukł o zabezpieczenie w dolnej obudowie. Więc wina nie samych napinaczy, w dodatku siedzi on tak mocno w tym gnieździe że nie wiem czy mogłoby dość do straty ciśnienia oleju w wyniku wycieku. Choć jak nie sprawdzisz to nie będziemy wiedzieć. Żeby je wyciągnąć z miejsca, musiałem podważać je kombinerkami i to dość mocno.
Wina może leżeć jeszcze w napinaczu głównego łańcucha, w moim przypadku był o 3 cm krótszy po rozkręceniu niż nowy. Sprężyna w środku ułożyła się na tyle że na pewno nie napinał tego jak trzeba stąd też ocieranie łańcucha o zabezpieczenie bo całość luzuje się i to dość mocno. Ewentualnie wymień tylko napinacz boczny i sprawdź czy dźwięk ustąpi. Jeżeli nie, to zostaje wymiana łańcuchów.
Pozdrawiam.