Wita kolegów mam mały problem z moja bunia e38 740i dziś podczas jazdy zapaliły mi się kontrolki ASC i ABS a na dodatek po kolejnych paru minutach wyskoczył komunikat "transmisja programu awaryjnego" co może być przyczyna gdzie szukać winowajcy??
Wita kolegów mam mały problem z moja bunia e38 740i dziś podczas jazdy zapaliły mi się kontrolki ASC i ABS a na dodatek po kolejnych paru minutach wyskoczył komunikat "transmisja programu awaryjnego" co może być przyczyna gdzie szukać winowajcy??
Najlepsze tłumaczenie ever! Failsafe transmission program - to tryb awaryjny skrzynie biegów, a nie audycja w radiu :)
Problemem jest zapewne sterownik ABS/ASC ewentualnie czujnik odpowiedzialny za info o prędkości, bo prędkościomierz i ekonomizer też przestały działać prawda?
Prędkościomierz i ekonomizer działają. Komunikat wyskakuje w języku niemieckim jego tłumaczenie na polski to transmisja programu awaryjnego :-)
Gdzieś czytałem że to może być od klocków hamulcowych ze się skaczyly??
nie jestem lingwistą, bynajmniej niemieckiego nie znam w ogóle, ale z angielskiego jest tak jak pisałem wcześniej. Moim zdaniem to problem z ASB zakłóca ASB, ale mogę się mylić. Podłącz kompa, możliwości jest zbyt dużo aby zgadywać.
Dzisiaj poszedłem odpalić chodził jakieś 5minut i kontrolki się nie palą co przeszło mu a może być ze skrzynią nawala??
Nie przeszło, zapalą się w chwilę po ruszeniu. Zapewne nawala któryś czujnik ABS, albo sam sterownik, ale dopóki piszesz tu posty zamiast działać kompem nic się nie polepszy.
Dziś nic nie zdzialam ale jutro z samego rana pojadę na kompa a dziś chciałem sam sprawdzić może akurat bym coś zdziałal bo czujniki abs mam leżeć cały komplet
Miałem podobny problem ale u mnie winę ponosila zbieżność a raczej jej brak czujnik pomiaru prędkości kół miał różne wartości z dwóch kół i zapala mi się błąd dodam że kolega miał podobnie u niego sprawę załatwiło napompowanie opon ponieważ miały różne ciśnienia i z tego powodu zapalaly mu się te same kontrolki