Jade zaraz do kumlpa na warsztat i bêde dzia³aæ :D
Jade zaraz do kumlpa na warsztat i bêde dzia³aæ :D
przemek, dopiero zobaczylwm Twoj temat, mam to samo!....gapcio ze mnie....admina moge prosic o usuniecie mojego tematu by nie zasmiecac forum. Po odpieciu przeplywki u mnie nie mijaja objawy :( ale wydaje mi sie ze tez mam problem z cieplym powietrzem, tzn raz leci, raz nie.... Przmek dawaj odrazu znac co i jak!!!:)
przeplywka?
No jestem w lekkiej za³amceNie uda³o nam siê zlikwidowaæ ów objawów. pierwsze co pod³±czyli¶my pod kompa i wywali³o 2 b³êdy
1. Czujnik spalania stukowego(2rz±d cylindrów)
2. czujnik po³o¿enia wa³u
Ogolnie auto ma zaj... bogat± mieszanke... sondy umar³y.... Do tego jak siê przygazuje to komputer traci na chwile komunikacje z autem... Co dziwne po od³±czeniu przep³ywki auto nawet nie reaguje. No dobra zdecydowa³em ¿e trzeba od czego¶ zacz±æ,wymieni³em czujnik po³o¿enia wa³u, czujnik wymieniony kody usuniete, ale do czasu wystarszy tylko przygazowaæ tak powy¿ej 3000ty¶ i znowu auto ³apie b³êdy ze czujni padniêty i zapomnij o obrotach powy¿ej 4000ty¶.Ogólnie jest jeszcze gorzej. Naszym zadaniem czujniki s± dobre. Nie mamy ju¿ pomys³ów tzw. mamy,,, co¶ siê dzieje z kontem wyprzedzenia zap³onu LUB rozrz±d SIE PRZESTAWI£Koledzy mo¿e który¶ z was pomo¿e :|
Aha auto na wolnych obrotach chodzi równo.
Kurcze chyba jutro po¶ci±gam pokrywy i wezme siê za sprawdzenie ³añcucha.... eh
Mo¿e to w³a¶nie wina komputera spróbujcie podmieniæ jak macie sk±d :/
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A
Dalej walcze z problem, to co ustalilem to to ¿e nie mam katów same puste puszki... No i sprawdzony rozrz±d,ustawiony prawid³ow,brak jakichkolwiek odchy³ek,wszystkie kó³ka ok, ³añcuchy,¶lizgi,napinacze. Jutro bede ca³y dzieñ szuka³ dalej....
A czy u Ciebie tez jest tak, ze nie za kazdym razem ma problem? Bo u mnie czasem ciagnie do konca (raczej rzadko) bez problemu (mam tylko wrzenie ze wolniej ale moze wkrecam sobie) , a czasem bardzo szarpnie powyzej 4-4.5 tak jakby do odcinki doszedl tak ze skrzynia zmienia bieg. Mam rowniez wrazenie, ze na Neutralu jak mam i wkrecem go na obroty to przy mniejszym wcisnieciu gazu idzie dalej niz jak mu dodam gwaltowniej, wtedy jakby sie przyduszal odrazu.... Wyjalem filtr powietrza i jest to samo.... przypominam ze dzieje sie to u mnie na gazie i benzynie.... Niestety nie mam czasu sie tym zajac ;(
U mnie te¿ na gazie i na benzynie, najlepiej jak nagram filmik i sobie go obejrzysz. To wtedy stwierdzisz czy u Ciebie jest to samo co u mnie. To co piszesz to jakby moje objawy.
U mnie po odpiêciu przep³ywki wkrêca sie normalnie a gdy podepne i wcisne peda³ gazu energicznie to sie d³awi przy ok 3-4ty¶ a gdy wciskam stopniowo towkrêca sie w miare normalnie chocia¿ nie do konca tak jak powinien, czy to wina przep³ywki??Zamieszczone przez badstuff
bubu
A u mnie przeszlo.... chodzi idealnie.... :)
Skoro odpinasz przeplywke i jest ok to wyglada na to ze ona powoduje te objawy...