-
Zaawansowany U¿ytkownik
[mechanika] Wkrêca siê tylko do4000ty¶
Witam wszystkich.
Ostatnio jezdzi³em spokojnie,bo jako¶ nie chcia³o mi sie szaleæ,dzi¶ jednak chcia³em troche pocisn±æ a tu zonk!! 8/
Autko wkrêca siê piêknie ale tylko do 4000ty¶ obr. no mo¿e do 4200. Nie mo¿e przekroczyæ tych obrotów tak jak by by³o odciecie przy tych obrotach, ale nie odcina klasycznie. Autko normalnie pali ¶miga chodzi równo, nie ¶wieci mi siiê ¿aden check, i na wy¶wietlaczu wy¶wietla mi sie CHECK ENGINE OK.(oczywiscie jak nacisne).
Pomocy bo nie moge poszaleæ :D :D :D :D
-
u¿ytkownik
-
Zaawansowany U¿ytkownik
He odme zmienia³em jako¶ 2miesiace temu :] + cze¶c nr 4 :D Jutro z samego rañca jade do Poznania,mo¿e uda siê co¶ wymy¶liæ, bo tak to mam ograniczone mo¿liwo¶ci :P
-
u¿ytkownik
to trzeba glebiej poszperac. Pomocna bedzie diagnostyka komputerowa.
Powodzenia i daj znac co bylo
-
Zaawansowany U¿ytkownik
mam cich± nadzieje ¿e mo¿e kto¶ mi powie cos do jutra jak to naprawiæ a z rana bym to zrobi³i i ogieñ :p no ale jak nie da rady to dopiero rusze z tym w poniedzia³ek :|
-
u¿ytkownik
skoro do 4 tysi OK, to nie nasuwa mi sie nic innego jak TPS czy przeplywka..
moze i glupia sprawa, ale czy woda w wydechu Ci nie zamarzla? Leci dym ostro?
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Sprawdze:) Jak przegonie furke po trasie to powinno wydmuchaæ,odparowaæ czy te¿ odmroziæ wode w wydechu. Jest ju¿ jakie¶ odniesienie :D Odezwe siê jutro :)
-
Vip
Vip
Mia³em kiedy¶ podobny objaw ale w dieslu i powód by³ prozaiczny..... pompa paliwa nie dawa³a odpowiedniego ci¶nienia. Wymiana i po problemie.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
W³a¶nie co wróci³em z Poznania ,i teraz najlepsze jak lecialem na trasie to bez klopotu lecia³a mi do koñca obrotów, choæ powiem wam ¿e czasem mia³em wra¿enie jak by ciê¿ej siê wkrêca³a... :| Dos³ownie postawi³em teraz na 30min auto przed domem i w³a¶nie wróci³em z przeja¿dzki i tu ZONK znowu to samo ;( ;( ;( 4000ty¶ki i koniec!!!Czyli to na pewno nie bedzie zamarzniêty uk³ad wydechowy. A do tego jeszcze mam k³opot z nawiewem....
-
u¿ytkownik
Czyli wydechy czyste.
Trzeba sprawdzic przeplywke, TPS i cisnienie paliwa. Moze po prostu filtr paliwa stary? Filtr powietrza?? Sprawdz cisnienie paliwa na koniec..
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum