Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: [mechanika] Wkręca się tylko do4000tyś

Zaawansowany Użytkownik Awatar przemek22
    BMW
    740 manual 95 / 750iL 95 / 740IL 2001
    Jade zaraz do kumlpa na warsztat i będe działać :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    przemek, dopiero zobaczylwm Twoj temat, mam to samo!....gapcio ze mnie....admina moge prosic o usuniecie mojego tematu by nie zasmiecac forum. Po odpieciu przeplywki u mnie nie mijaja objawy :( ale wydaje mi sie ze tez mam problem z cieplym powietrzem, tzn raz leci, raz nie.... Przmek dawaj odrazu znac co i jak!!!:)

7ka
    Gość
    przeplywka?

BMW
    No jestem w lekkiej załamce Nie udało nam się zlikwidować ów objawów. pierwsze co podłączyliśmy pod kompa i wywaliło 2 błędy
    1. Czujnik spalania stukowego(2rząd cylindrów)
    2. czujnik położenia wału
    Ogolnie auto ma zaj... bogatą mieszanke... sondy umarły.... Do tego jak się przygazuje to komputer traci na chwile komunikacje z autem... Co dziwne po odłączeniu przepływki auto nawet nie reaguje. No dobra zdecydowałem że trzeba od czegoś zacząć,wymieniłem czujnik położenia wału, czujnik wymieniony kody usuniete, ale do czasu wystarszy tylko przygazować tak powyżej 3000tyś i znowu auto łapie błędy ze czujni padnięty i zapomnij o obrotach powyżej 4000tyś.Ogólnie jest jeszcze gorzej. Naszym zadaniem czujniki są dobre. Nie mamy już pomysłów tzw. mamy,,, coś się dzieje z kontem wyprzedzenia zapłonu LUB rozrząd SIE PRZESTAWIŁ Koledzy może któryś z was pomoże :|

Aha auto na wolnych obrotach chodzi równo.
    Kurcze chyba jutro pościągam pokrywy i wezme się za sprawdzenie łańcucha.... eh

Vip Vip Awatar max mt
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Może to właśnie wina komputera spróbujcie podmienić jak macie skąd :/
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

BMW
    Dalej walcze z problem, to co ustalilem to to że nie mam katów same puste puszki... No i sprawdzony rozrząd,ustawiony prawidłow,brak jakichkolwiek odchyłek,wszystkie kółka ok, łańcuchy,ślizgi,napinacze. Jutro bede cały dzień szukał dalej....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    A czy u Ciebie tez jest tak, ze nie za kazdym razem ma problem? Bo u mnie czasem ciagnie do konca (raczej rzadko) bez problemu (mam tylko wrzenie ze wolniej ale moze wkrecam sobie) , a czasem bardzo szarpnie powyzej 4-4.5 tak jakby do odcinki doszedl tak ze skrzynia zmienia bieg. Mam rowniez wrazenie, ze na Neutralu jak mam i wkrecem go na obroty to przy mniejszym wcisnieciu gazu idzie dalej niz jak mu dodam gwaltowniej, wtedy jakby sie przyduszal odrazu.... Wyjalem filtr powietrza i jest to samo.... przypominam ze dzieje sie to u mnie na gazie i benzynie.... Niestety nie mam czasu sie tym zajac ;(

BMW
    U mnie też na gazie i na benzynie, najlepiej jak nagram filmik i sobie go obejrzysz. To wtedy stwierdzisz czy u Ciebie jest to samo co u mnie. To co piszesz to jakby moje objawy.

Cytat Zamieszczone przez badstuff
    przemek, dopiero zobaczylwm Twoj temat, mam to samo!....gapcio ze mnie....admina moge prosic o usuniecie mojego tematu by nie zasmiecac forum. Po odpieciu przeplywki u mnie nie mijaja objawy :( ale wydaje mi sie ze tez mam problem z cieplym powietrzem, tzn raz leci, raz nie.... Przmek dawaj odrazu znac co i jak!!!:)
    U mnie po odpięciu przepływki wkręca sie normalnie a gdy podepne i wcisne pedał gazu energicznie to sie dławi przy ok 3-4tyś a gdy wciskam stopniowo towkręca sie w miare normalnie chociaż nie do konca tak jak powinien, czy to wina przepływki??
    bubu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    A u mnie przeszlo.... chodzi idealnie.... :)
    Skoro odpinasz przeplywke i jest ok to wyglada na to ze ona powoduje te objawy...

Uprawnienia umieszczania postów