Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: E38 2000r

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    poszukuje 740 4.4 99r-01r
    Cytat Zamieszczone przez Jey Zobacz posta
    Ano zamieniłem, bo od dawna chciałem mieć klasycznego kota. Tylko że najpierw zamieniłem 750iL na 740, a dopiero potem 740 na XJ 330. Niestety forma spadkowa ;) Zdecydowanie brakuje mi mocy. Albo powrócę do 750 (V12 ma po prostu epicką kulturę pracy i brzmienie), albo będę się rozglądał za Daimlerem Super V8. Do E38 mam mega sentyment i na ostatnim spocie w KRK jak zajechałem Jagiem i stanąłem pomiędzy kilkunastoma 7er to nie powiem, łza się w oku zakręciła. Ale Jag ma swój niepowtarzalny klimat. No i w przeciwieństwie do BMW, jakieś elektryczno-elektroniczne awarie (typu nie działający przycisk otwierania bagażnika na tylnej klapie) trwają max 2 tygodnie i same się naprawiają :D W BMW jak coś padnie, to na amen. I w porównaniu do 7er, auto na prawdę mało skomplikowane. Wiadomo że prowadzenie, komfort czy wyposażenie nie dorastają E38 do pięt, ale Jag to Jag ;)

Tak czy inaczej, gratuluję zakupu i życzę miłego i bezawaryjnego użytkowania
    Dzięki bardzo troche potrwa za czym ogarnę to auto ale mam nadzieję że nie zadługo.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Auto ładne, więc nawet jeżeli skrzynia wymaga naprawy to nie ma co grymasić tylko naprawić i cieszyć się jazdą.
    Masz tam w ogole właściwy poziom oleju?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35
    kumpel ostatnio w e38 robił sprzęgło. Najpierw było jak u Ciebie, potem coraz gorzej i gorzej aż w końcu jazda stała się tak uciążliwa, że się jechać nie dało. Jeżeli jesteś z Olsztyna na Mazurach to dam namiar na bardzo dobrego gościa od skrzyń. Zresztą jak powołasz się na mnie będzie na pewno niezła cena i wszystko obejrzane z dodatkową dbałością.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW

Cytat Zamieszczone przez koziol1102 Zobacz posta
    kumpel ostatnio w e38 robił sprzęgło. Najpierw było jak u Ciebie, potem coraz gorzej i gorzej aż w końcu jazda stała się tak uciążliwa, że się jechać nie dało. Jeżeli jesteś z Olsztyna na Mazurach to dam namiar na bardzo dobrego gościa od skrzyń. Zresztą jak powołasz się na mnie będzie na pewno niezła cena i wszystko obejrzane z dodatkową dbałością.
    Tak Olsztyn Warmińskomazurskie chodzi ci o mechanika z dywit?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35
    nieee. Ci z dywit to raczej zmieniacze oleju niż mechanicy. Chyba, że pokażesz palcem co ma być wymienione. W Brąswałdzie jest bardzo dobry mechanik od skrzyń i chłopaki ogarniają wszystkie skrzynie od zwykłych najprostrzych przez multitroniki i na dsg kończąc.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez Supermen Zobacz posta
    Bardzo proszę rozkodowany VIN:

http://www.bmwarchiv.de/vin/df90609.pdf

Ma automatyczną klapę o czym w ogłoszeniu jednoznacznie nie napisał sprzedający :)
    Jakbym jechał do 3 miasta to może na nią zerknę. Bardzo fajna sztuka.
    Może sprzedawca przypadkiem ściągnął auto i coś tak zaczęło mu szwankować dlatego sprzedaje po atrakcyjnej cenie. Można dywagować do czasu aż ktoś się naocznie nie przekona.

A lakier wg VIN nazywa się Stratus Metallic a nie jakiś silver kameleon
    Witajcie czemu według winu produkcj jest 2000r a na stacji diagnostycznej mówią że 1999r?
    Ostatnio edytowane przez daber ; 04-01-2015 o 20:28

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    zapewne tak maja w katalogach podane poliftowy model który zaczynał się ok 10.98 a podawany jest od 99r

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Ale to na stacji mają od 99-01 i sami określają konkretną datę?

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT

Cytat Zamieszczone przez daber Zobacz posta
    wedłóg
    Miej litość - przecież skoro nie znasz polskiego na tyle by pisać poprawnie zainstaluj korektora i po temacie bo na czerwono każdego byka podkreśli
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!