Gratulacje ,raczej czeka Cie wieksza naprawa skrzyni ,ale to nie tragedia.
Gratulacje ,raczej czeka Cie wieksza naprawa skrzyni ,ale to nie tragedia.
Czemu tak sądzisz skrzynie nie szarpie przy zmienie biegów idzie płynnie tylko jak na temponacie się jedzie to tak lekko falują obroty odczuwalne to jest przy 1500-1700 obrotów przy 2000 już nic się nie dzieje.A i podczas tego falowania jakieś takie dzwięki wydaje jakby pompa ssała z dna olej a jego byłoby za mało.Ale to poddam diagnozie u miejscowego fahowca od automatów to wszystko będzie jasne. Wiadomo że musiało coś być przy tym aucie bo by byłoza kolorowo.
Podłącz auto do kompa ,ale bez rozbierania skrzyni sie nie obejdzie.
Pewnie kosz sprzęgłowy kończy żywot i im więcej bedziesz jeżdził tym więcej będziesz miał opiłków w skrzyni , a potem remont. Rób jak chcesz.
Ja znawcą nie jestem tylko opisałem objawy dla tego pojadę do kogoś kto się na tym zna.
Ok napisałem Ci tylko co o tym myslę.
ok dzięki karzda dobra rada sie przyda żeby sobie nie pogorszyć
zawsze jest mozliwosc kupna skrzyni używanej za 1/3 ceny naprawy,
I kto wie ile pojeździ... Najlepiej naprawić swoją i spać spokojnie :)
a ile dostajesz gwarancji na swoją naprawioną skrzynie?
Ano zamieniłem, bo od dawna chciałem mieć klasycznego kota. Tylko że najpierw zamieniłem 750iL na 740, a dopiero potem 740 na XJ 330. Niestety forma spadkowa ;) Zdecydowanie brakuje mi mocy. Albo powrócę do 750 (V12 ma po prostu epicką kulturę pracy i brzmienie), albo będę się rozglądał za Daimlerem Super V8. Do E38 mam mega sentyment i na ostatnim spocie w KRK jak zajechałem Jagiem i stanąłem pomiędzy kilkunastoma 7er to nie powiem, łza się w oku zakręciła. Ale Jag ma swój niepowtarzalny klimat. No i w przeciwieństwie do BMW, jakieś elektryczno-elektroniczne awarie (typu nie działający przycisk otwierania bagażnika na tylnej klapie) trwają max 2 tygodnie i same się naprawiają :D W BMW jak coś padnie, to na amen. I w porównaniu do 7er, auto na prawdę mało skomplikowane. Wiadomo że prowadzenie, komfort czy wyposażenie nie dorastają E38 do pięt, ale Jag to Jag ;)
Tak czy inaczej, gratuluję zakupu i życzę miłego i bezawaryjnego użytkowania
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330