centra i exide to te same akumulatory, a dla varty i boscha robi ta sama firma
centra i exide to te same akumulatory, a dla varty i boscha robi ta sama firma
W de. zawsze brałem akumulatory obojętnie jakie, jaki mi sie pod rękę dostał. Każdy z nich wytrzymywał bardzo długoooo, teraz w busie mam 7 letniego i daje rade- nazwy firmy nie pamiętam ale nigdy wcześniej mi się nie obiła o uszy. Żonka w compakcie ma Arctike 7 rok idzie i odpala bez problemu. W BMW 7 mam s5 i myślę że już nie jest jak nowy ;).
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Ja zawsze kupuje Bosch lub varta ...Ktoś wpominał o Jenox miałem 2 nie polecam jednego nie uzanli reklamacji , a na bosch i varta jeżdzę około 3 lata to dobr wynik dla baterii . Ogolnie jężdzę autami rónie czasem stoi nawet do tygodnia . Nie polecam wynalazków
Ja też ostatnio kupiłem akumulator co prawda do E 65 ale jeżeli chodzi o firmę to w dwóch dużych sklepach z akumulatorami gdzie mieli bardzo duży wybór począwszy od no name do tych tzw najlepszych, polecili mi Bannera chociaż nie był on wcale najdroższy więc coś w tym jest. Co ciekawe przy pomiarach prądu rozruchowego co ważne szczególnie dla diesli (znamionowo ma 850A) każda zmierzona sztuka miała prąd rozruchowy powyżej 1000A. Dodam jeszcze że jest to akumulator AGM. Oczywiście to jak się będzie sprawował okaże się za jakiś długi czas ;-)
A i jeszcze mam takie spostrzeżenie że po podłączeniu tego aku rozrusznik kręci jakby był po regeneracji (jakby chciał wyskoczyć spod maski).
A ja proponuję ten temat,żeby niepotrzebnie dalej nie bić piany.
http://7er.pl/showthread.php/39140-N...ki-wybra%C4%87
Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 30-12-2014 o 18:41