MAM PYTANKO JAKA SKRZYNIA SIEDZI W MOJEJ BMW E38 5.4L 95ROK
JE¯ELI JEST TO MODEL 5HP30 CZY MOZNA W£O¯YÆ TAK¡ SAM¡ Z AUTA NP:4.4LITRA KTÓRA POSIADA TE SAME OZNACZENIE 5HP30 ???
MAM PYTANKO JAKA SKRZYNIA SIEDZI W MOJEJ BMW E38 5.4L 95ROK
JE¯ELI JEST TO MODEL 5HP30 CZY MOZNA W£O¯YÆ TAK¡ SAM¡ Z AUTA NP:4.4LITRA KTÓRA POSIADA TE SAME OZNACZENIE 5HP30 ???
opcja "szukaj" i wszystkiego siê dowiesz by³o wiele razy o skrzyniach
my musimy mieæ A5S 560 Z która potrafi przenie¶æ 560Nm i wydaje mi siê ¿e 4.4 nie posiada wystarczaj±cego przeniesienia by mo¿na j± daæ do 750.
takie mocne skrzynie s± te¿ w 740d jak siê nie mylê
Do 750 pasuje tylko skrzynia z 750 i zadna inna (byly 2 typy OZ i PZ i one sa zamienne). Oczywiscie mozna zamontowac inna 5hp30 ale nie bedzie pracowac poprawnie.
740d ma skrzynie o innym oznaczeniu (UB) i napewno ma inne sterowanie.
A co sie stalo z twoja skrzynia ? Sporo czesci moze byc wspolne ze skrzynia z silnika 4,4.
pozdrawiam
mavic
Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !
Pyta³em u jednej osoby ze zgorzelca co¶ mi tam ha³asuje jak by jaki¶ silniczek pan powiedzia³ mi ¿e scieraja siê jakie¶ tarczki nie wiem co robiæ naprawiaæ wymieniaæ skrzynia przek³ada normalnie ale nie wiem czy siê lada moment nie posypie
Tarczki sie wymienia. To normalny zabieg jak wymiania tarczy sprzeglowej w manualu tyle ze automat ma ich wiele w koszach i kosztuja po pare zl/szt.
pozdrawiam
mavic
opisz mo¿e bardziej co ha³asuje w jakich okoliczno¶ciach i jaki to d¼wiêk itp.Zamieszczone przez MICRO_GAMES
mo¿e to nie skrzynia??
wymienia³e¶ przecie¿ olej u siebie mo¿e z³y itp.??
Tak pozwole siê podpi±æ do tematu,u mnie chyba tez co¶ cha³asuje w skrzyni chodz nie zwsze jest to taki metaliczny dzwiek jak powli przyspieszam,jak stoje na N i dam gazu to nic cisza czyli raczej to co¶ w skrzyni ale jednak nie zawsze tak robi,czy to moga tez byc te tarczki,i jeszcze jedno od paru dni troszke szarpie przy zmianie na biegach,albo tez jak puszcze gwa³townie gaz ale nie jest to az tak mocno,moga to byc jakies poduszki?
mia³em co¶ podobnego w mercedesie jak mu da³em po garach i nagle pu¶ci³em peda³ gazu to redukowa³ bieg na ni¿szy i waln± sobie do¶æ mocno ale nic wiêcej siê nie dzia³o je¼dzi³em tak z 4 lata i po wymianie oleju nic siê nie zmieni³o wiêc zostawi³em to byæ mo¿e nie mia³o to zwi±zku ze skrzyni± asb tylko wa³em dyferencja³em itp. do tego mia³em te¿ mocne szarpniêcie w momencie w³aczania na "D" mo¿e szpece siê wypowiedza co to mog³o byæ bo do dzisiaj mnie to ciekawi
Wez auto do dobrego fachowca. W trojmiescie to powiedzialbym Ci gdzie jechac ;) Pytaj chlopakow ze swojej okolicy.
pozdrawiam
mavic
ile mo¿e kosztowaæ wymiana tych tarczek objaw jest taki jak u ciebie
KAMELEONV
bardzo podobny a ten ha³as jest coraz bardziej natrêtny