Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: pod³±czenie g³o¶ników pod oryginalna instalacje e38

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E38 735 99r.
    Sk±d
    GDAÑSK

Post pod³±czenie g³o¶ników pod oryginalna instalacje e38

Jak w temacie, wymieni³em dzi¶ glosniki w drzwiach przednich ( narazie od pasa¿era) i chce je pod³±czyæ pod oryginalna instalacje. Zamontowalem glosniki, pod³±czy³em pod zwrotnice i teraz zonk, który to teraz jest plus i minus, ¿eby pod³±czyæ do zwrotnicy?? Dodam, ¿e oryginalnie mam po dwa g³o¶niki w drzwiach. Nie chce ci±æ kabli na ¶lepo i próbowaæ, bo nie ma to sensu... Z tego co widzê to w kostce id± 4 kable, 2 br±zowe i 2 niebieskie, wiec przecialem po jednym ( br±zowy i niebieski) i pod³±czy³em do plusa i minusa w nowej zwrotnicy. W³±czam radio i... I nic, cisza... :/
    I teraz moje pytanie, jak to pod³±czyæ? Czy móg³by mi kto¶ co¶ poradziæ? Z góry dziêki

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BEDY111
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    E38
    Sk±d
    PL
    G³o¶niki s± ³±czone przewodami w jednym kolorze (u mnie tak by³o z DSP) np. ¿ó³te w tym ¿e minus ma br±zowy pasek. Dalej niebieskie itd. O ile dobrze pamiêtam. W reszcie pomo¿e Ci WDS

Pozdrawiam.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E38 735 99r.
    Sk±d
    GDAÑSK
    Nie mam dsp, mam najzwyklejsze audio :/ mo¿e kto¶ co¶ wiêcej podpowie jak to ugry¼æ? Który kabel to plus, który minus? Czy mo¿e trzeba po³±czyæ te 2 kable brazowe ze sob± i 2 niebieskie ze sob± i dopiero wtedy na plus i na minus w nowej zwrotnicy? Mowa tu o 4 kablach w bia³ej wtyczkê na ¶rodku starej zwrotnicy. Kurde wysz³o mas³o ma¶lane, ale mo¿e kto¶ skuma o co chodzi :P
    Ostatnio edytowane przez Sumo ; 24-12-2014 o 00:22

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Bingo
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Sk±d
    Harklowa
    Z tego co pamiêtam to niebieskie s± od audio a br±zowe od telefonu - ori g³o¶niki s± dwucewkowe . Jak masz problem z biegunowo¶ci± to zobacz jak jest w kostce a potem pod³±cz pod g³o¶nik bateriê AA - jak wypchnie do przodu to masz + i - jak w baterii :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E38 735 99r.
    Sk±d
    GDAÑSK
    Polaczylem razem kable z br±zowym paskiem i te dwa pozosta³e i to do zwrotnicy, gra, ale jak wezmê g³o¶niej radio siê wy³±cza i w³±cza samo... Czy to mo¿e byæ powód po³±czenia kabli od audio i telefonu? My¶la³em ze to s± 2 plusy i 2 minusy g³o¶nikowe i ze jak je polacze to bêdzie wiêcej mocy :\ a tu lipa :(

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Bingo
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Sk±d
    Harklowa
    Pod³±cz tylko niebieskie! Te br±zowe zostaw w spokoju - jak masz jednocewkowy g³o¶nik to nie pod³±czysz telefonu.Ja po wymianie g³o¶ników do telefonu mam osobny ,dodatkowy.

Podobne w±tki

1. [audio/video] e38 do³o¿enie tylnej pó³ki DSP i pod³±czenie pod inny wzmacniacz
    Przez ruti w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 05-12-2013, 09:17
  2. E38, pod³±czenie nieseryjnego radia pod seryjne DSP
    Przez bartolo w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 30
    Ostatni post / autor: 16-07-2013, 20:58
  3. [audio/video] pod³±czenie radia BMW Professional RDS pod wy¶wietlacz BC z E38/E39
    Przez Kafarek w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 15-05-2012, 17:57
  4. [audio] Pod³±czenie g³o¶ników
    Przez rodzinabmw w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 06-09-2010, 05:01
  5. [audio] Pod³±czenie g³o¶ników E38 2000r
    Przez Aldik w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26-04-2008, 19:32

Uprawnienia umieszczania postów