Zamieszczone przez
sebekcenturion
Witam was koledzy. Mam pytanie mam do¶æ spory problem z geometri± tylnich kó³ w e38. Ale zaczniemy od pocz±tku. Zakupi³em samochód jaki¶ czas temu ale dopiero teraz siê zabra³em za robte ko³o tego. Problem wygl±da³ tak ¿e ci±gnie mi samochód w praw± strone pojecha³em na stacje diagnostyczn± i wysz³o ¿e tylnie ko³a s± skierowane w praw± strone. Pojecha³em od sprawdzonego mechanika który wie o co chodzi i po pod³±czeniu sprzêtu i próbie ustawienia zbierzno¶ci jak i k±ta pochylenia ko³a nie uda³a siê poniewa¿ ( jak t³umaczy³ mi mechanik) dosz³o do maxymalnego po³o¿enia i dalej siê nie da. a do prawid³owgo ustawienia brakuje jeszcze sporo. Z przodem nie ma problemu. t³umaczy³ mi to tym ¿e mo¿liwe ¿e kiedys np. by³o ude¿one w krawê¿nik i co¶ mog³o siê skrzywiæ. Od czego zacz±æ by naprawiæ ten problem bo my¶le ju¿ kupiæ kompletne zawieszenie na ty³. Dodam ¿e ¶cina mi opony od strony zewnêtrznej i prawe ko³o ucieka mi do³em na zewn±trz i nie da siê ju¿ tego skorygowaæ. I samochód dalej ci±gnie w prawo. Samochód nie by³ bity itp. Prosze o pomoc