Zamieszczone przez
sebekcenturion
Witam was koledzy. Mam pytanie mam dość spory problem z geometrią tylnich kół w e38. Ale zaczniemy od początku. Zakupiłem samochód jakiś czas temu ale dopiero teraz się zabrałem za robte koło tego. Problem wyglądał tak że ciągnie mi samochód w prawą strone pojechałem na stacje diagnostyczną i wyszło że tylnie koła są skierowane w prawą strone. Pojechałem od sprawdzonego mechanika który wie o co chodzi i po podłączeniu sprzętu i próbie ustawienia zbierzności jak i kąta pochylenia koła nie udała się ponieważ ( jak tłumaczył mi mechanik) doszło do maxymalnego położenia i dalej się nie da. a do prawidłowgo ustawienia brakuje jeszcze sporo. Z przodem nie ma problemu. tłumaczył mi to tym że możliwe że kiedys np. było udeżone w krawężnik i coś mogło się skrzywić. Od czego zacząć by naprawić ten problem bo myśle już kupić kompletne zawieszenie na tył. Dodam że ścina mi opony od strony zewnętrznej i prawe koło ucieka mi dołem na zewnątrz i nie da się już tego skorygować. I samochód dalej ciągnie w prawo. Samochód nie był bity itp. Prosze o pomoc