Moim skromnym zdaniem każdy egzemplarz(silnik) jest dobry pod jednym warunkiem , że jest uszanowany i zadbany. Także nie martw się negatywnymi opiniami o silniku TDS jedni narzekają(pytanie dla czego)(odpowiedz kupili auto w promocji zmęczone i zaniedbane)
inni chwalą i są bardzo zadowoleni(pytanie dla czego)(odpowiedź kupili auto może droższe,uszanowane,zadbane i zasługujące na uwagę a teraz cieszą się z jazdy a nie martwią odwiedzinami u mechaników). Proponuję cierpliwość i rozwagę przy zakupie a na pewno trafisz na coś godnego uwagi. Ja osobiście szukałem Diesla 6 miechów i jak na razie odpukać w niemalowane jestem MEGA zadowolony. Mróz -21 auto parkowane na dworze bez garażu pali jak złe!!!:)
Drugą sprawą jest tak jak koledzy będą próbowali cę przekonać do benzyny bo taniej można kupić i zagazować.
Ja nie jestem zwolennikiem GAZU. Poprzednio miałem 730 V8 Z 1994r no i muszę stwierdzić,że sprzedałem ze względu częstych odwiedzin na Stacji Paliw (ciężka noga manual i kasa z portfela jak rwąca rzeka płynęła) teraz mam 740Diesel i maks 12 mi spali w jeździe po mieście. Także POPIERAM DIESLA!!!